Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şaşkına Çeviren Kullanım Bedeli

Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki Mal Müdürlüğü, şaşkına çeviren bir uygulamaya imza attı. Dalyan’a 10 kilometre uzaklıktaki caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Plajı’nı sınırları içinde bulunduran Gökbel Köyü’nden 5 bin TL ecrimisil (kullanım bedeli) istendi.

Milliyet Gazetesi
Şaşkına Çeviren Kullanım Bedeli

Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki Mal Müdürlüğü, şaşkına çeviren bir uygulamaya imza attı. Dalyan’a 10 kilometre uzaklıktaki caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Plajı’nı sınırları içinde bulunduran Gökbel Köyü’nden 5 bin TL ecrimisil (kullanım bedeli) istendi. Bu amaçla Muhtar Mehmet Aslanpay’a tebligat gönderildi. Ancak, bu paranın, 3 cami, 2 mezarlık ve ilköğretim okulunun bulunduğu Hazine arazilerinin 2003-2007 yılları kullanımı için istenmesi hayrete düşürdü.

Daha para beklerken...

Muhtar Aslanpay, devletten para beklerken borçlu çıktıklarını anlattı, şöyle konuştu: "Yıllık 30 bin lira gelirimiz var. Bu para giderlerimizi bile karşılamıyor. Yetmezmiş gibi gelirimizin altıda biri ecrimisil olarak isteniyor. Ödememiz imkansız. Herhalde icralık olacağız. Karşılığında camileri, okulu ve mezarlıkları mı mühürleyecekler? Böyle birşey ne duydum ne de gördüm."

Bu durum, Kaymakam Mustafa Gürdal’ı da şaşırttı. Gürdal, hiçbir yasal dayanağı bulunmadığına dikkat çekti, şunları söyledi: "Kesinlikle bir yanlışlık olmalı. Eğer ecrimisil istenen arazinin üzerindeki okul ve cami kayıtlara işlenmediyse, mezarlıklar da parselde belirtilmediyse böyle bir yanlışlık yapılmış olabilir. Bu da kısa zamanda düzeltilir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/saskina-ceviren-kullanim-bedeli_66686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!