Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Savaşçı Ürünlere Ağırlık Verdik, Krizden Güçlü Çıkacağımıza İnancımız Çok Yüksek

Türk Philips Tüketici Ürünleri Genel Müdürü Özlem Fidancı, bankacı bir babanın kızı. Babanın tayini çıktıkça o da Anadolu'nun değişik illerinde okumuş liseyi. O döneme ilişkin "köklenememekten" şikâyet eden Fidancı, "Sonrasında bu kadar çok ilde yaşamış ve insan tanımış olmanın avantajlarını yaşadım." diyor.

Zaman Gazetesi
1 Savaşçı Ürünlere Ağırlık Verdik, Krizden Güçlü Çıkacağımıza İnancımız Çok Yüksek

Royal Philips Electronics Hollanda, sağlık, aydınlatma ve yaşam tarzı alanlarında ürünler veren önde gelen şirketlerden biri. Philips markasının vaadi ise "sense and simplicity/anlam katan ve yaşamı kolaylaştıran".

Bu nedenle de kendisini insan odaklı ve yenilikçi ürün, hizmet ve çözümler sunmaya odaklamış. Merkezi Hollanda'da bulunan Philips'in dünyada 60'tan fazla ülkede toplam 123 bin 800 çalışanı bulunuyor. 2007 yılında 27 milyar Euro'luk büyüklüğe ulaşan firma, tıbbi teşhis görüntüleme ve hasta izleme sistemleri, enerji tasarruflu aydınlatma çözümleri, kişisel sağlık ve konfor için yaşam tarzı çözümlerinde pazar lideri. Philips'in toplam Ar-Ge çalışmalarının maliyeti, satışlarının yaklaşık yüzde 6,2'sini oluşturuyor. Şirket şu anda 60 bin patent hakkı, 29 bin ticari marka tescili, 43 bin tasarım ve yaklaşık 2 bin alan adı tescili sahibi.

79 yıldır Türkiye'de Philips markası var

Türk Philips Ticaret AŞ, 1930 yılından bu yana Türkiye'de farklı biçimlerde ticaret yapmış. Türk Philips'te küresel yaklaşımına uygun bir iş görme anlayışı var: Anlam katan ve kolaylaştıran ürünler ve hizmetler sunmak. Bu anlayışı hayata geçirecek üç temel unsur; müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmış, kullanımı kolay, ileri teknolojiye sahip ürünler ve hizmetler sunmak olarak belirlenmiş. Philips'in Türkiye'deki sürecini ayrıntılarıyla vermek istiyorum; çünkü dünya markası olan bu kuruluşun 79 yıl boyunca sürekli hareket içinde olduğunu göstermek istiyorum. Demek ki küresel markalar için "işler iyi gidiyor, duralım" demek pek de mümkün olmuyormuş!

1930 yılında Türk Philips limitet şirket olarak Galata, Kozluca Han'da kuruldu. 1933'te Türk Philips Ankara Şubesi açıldı. 1953'te şirketin adı Türk Philips Ticaret AŞ olarak değişti. 1955'te Ayazpaşa'daki yeni binasına taşındı. 1956'da Türkiye'deki ilk fabrikası, Türk Philips Sanayi AŞ Levent'te kuruldu. 1957'de Türk Philips Sanayi AŞ radyo üretimine başladı. 1967 yılı siyah-beyaz televizyon üretim yılı oldu. 1967 yılında İzmit'te ampul, starter ve balast üretimi yapmak üzere bir fabrika kuruldu. 1968'de ampul cam kavanozları ve floresan lambalar üretmek için yüzde 50 Tekfen ortaklığı ile BASTAŞ kuruldu. 1968'de Philips-Alberto Penhas ortaklığı ile kurulan ESTAŞ'ta Philips beyaz eşya üretimine başladı. 1978'de Sabancı Holding ile yüzde 25 ortaklık yapıldı. 1980 yılında ESTAŞ'taki Philips hisseleri satıldı. 1982'de renkli televizyon üretimine başlandı. 1986'da Türk Philips Aydınlatma Sanayi ve Ticaret AŞ kuruldu. 1988'de şirket merkezi Gültepe'ye taşındı. 1991'de Dudullu'daki fabrikaya taşınıldı. 1995'te Türk Philips Medikal Sistemler Ticaret AŞ kuruldu. 1997'de Sabancı Holding'e ait hisseler geri alındı. 1998'de TSE'den ISO 9002 Kalite Sistem Belgesi alındı. 1999 yılında şirket merkezi de Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'ne taşındı.

2002'de Türk Philips, Türkiye, Kafkasya, Afganistan ve Orta Asya bölgesini kapsayan Türkiye grubunun genel merkezi oldu. 2005'te Türk Philips, Ortadoğu ve Afrika, Türkiye ve Kafkasya'dan oluşan bölgenin genel merkezi olarak yeniden konumlandırıldı. 2007'de Türk Philips, Türkiye ve Kafkasya'dan oluşan bölgenin genel merkezi olarak yeniden konumlandırıldı. 2008'de Philips, 2010 vizyonuna paralel olarak Türk Philips, sağlık bakım, tüketici ürünleri ve aydınlatma sektörlerine odaklanarak yeniden yapılandı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/savasci-urunlere-agirlik-verdik-krizden-guclu-cikacagimiza-inancimiz-cok-yuksek_67181.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sayin ozlem fidanci yazinizi okudum ve cok caliskan bir insan oldugunuzu ve ileriye donuk daha cok seyler yapacaginiza inaniyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!