Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Savunma Sanayi Tesisi Olacaktı; Hurdalık Oldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde savunma sanayi tesisi kurulması amacıyla BMC'ye tahsis edilen arazi, şirketin lokasyondan vazgeçmesi sonrası hurdaların toplandığı alana dönüştü.

yapi.com.tr
Savunma Sanayi Tesisi Olacaktı; Hurdalık Oldu

Sakarya’nın Karasu ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin 250 dönümlük hazine arazisi, 2019 yılında Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC’ye 49 yıllığına hibe olarak verildi.

13 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, BMC Teknoloji ve Üretim Üssü adı verilen tesisin temelini attı, tesisin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını, ülke ekonomisine ise 5 milyar dolar katma değer üreteceğini söyledi.

Gazete Duvar’dan Sebahattin Aydın’ın haberine göre; 2020 yılının başında faaliyete geçeceği açıklanan tesis, BMC’nin yatırımı durdurmasıyla atıl bir şekilde beklemeye başladı.

2021 yılında Ethem Sancak, BMC’deki hisselerini Tosyalı Holding’e sattı. Tosyalı Holding, tesisin Karasu'da kurulmasından vazgeçti. Yılan hikayesine dönen ve bölge halkının büyük umutlarla beklediği tesiste, fabrikanın çelik konstrüksiyonlarına ait beton bloklar geçtiğimiz hafta tırlarla fabrika alanından taşındı.

Hala Tosyalı Holding’e ait olduğu bilinen tesis, Asaş Alüminyum adlı firmanın kullanımına bırakıldı. Asaş Alüminyum ise binlerce tonluk hurdayı buraya yığdı. Bu hurdalar, gün içinde Asaş’a ait tırlarla Akyazı’daki tesislere taşınmaya başlandı. Hafta içi onlarca tır, buradan hurda taşıyor.

Tesis alanının girişi hala özel güvenlik görevlilerince korunuyor ve fabrikanın içene girilmesine veya görüntü alınmasına izin verilmiyor. Fabrikanın ana giriş kapısından itibaren iç bölgelere kadar binlerce ton hurda malzemesi serilmiş halde bekliyor. İstihdam için umutlandırılan bölge halkı ise hayal kırıklığı yaşıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/savunma-sanayi-tesisi-olacakti-hurdalik-oldu_204884.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!