Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sayaçlar Komisyonu Kuruldu

Elektrik, su ve gaz sayaçlarıyla ilgili mevzuat ve uygulamalarda karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapması için Sayaçlar Komisyonu (SAYKOM) oluşturuldu.

yapi.com.tr / AA
Sayaçlar Komisyonu Kuruldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sayaçlar Komisyonu'nun Oluşumu ve Görevlerine Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Sayaçlar Komisyonu (SAYKOM), elektrik, su ve gaz sayaçlarıyla ilgili mevzuat ve uygulamalarda karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacak. SAYKOM, kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinden oluşacak ve 26 üyeli olacak. Komisyon üyeleri, Bakanlığın isteği üzerine 2 yıl için ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından belirlenecek.
     
Üniversiteleri temsilen seçilecek üye, Bakanlıkça yayımlanan Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksine göre belirlenecek ve görev süresi 1 yıl olacak. Komisyonun Başkanlığı, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü veya Genel Müdürün görevlendireceği Daire Başkanı tarafından, komisyonun sekretarya hizmetleri de Genel Müdürlük tarafından yürütülecek.

SAYKOM, sektördeki gelişmeleri izleyip değerlendirecek, karşılaşılan sorunlar ve çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunacak, mevzuat hakkında görüş bildirecek. Komisyonun kararları tavsiye niteliğinde olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sayaclar-komisyonu-kuruldu_106756.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!