Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seçim Vaadi Satışta

TOKİ, Ayvalık Küçükköy'de planladığı 680 konutluk projeden vazgeçerken, Hazine’ye ait 50 dönümlük deniz manzaralı arsayı da satışa çıkardı.

Cumhuriyet EGE
Seçim Vaadi Satışta

TOKİ, Ayvalık Küçükköy'de planladığı 680 konutluk projeden vazgeçerken, Hazine’ye ait 50 dönümlük deniz manzaralı arsayı da satışa çıkardı. CHP’li Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, TOKİ’yi dava etmeye hazırlandıklarını söyleyerek, “Bizim zaten bu projeye ihtiyacımız yok. Sarımsaklı konut mezarlığına dönmüş durumda. Ancak TOKİ’nin ‘konut yapacağım’ diyerek aldığı arsayı bize danışmadan, özel bir emlak şirketi aracılığıyla satışa çıkarmasına anlam veremedik” dedi.

Konut sözü

Geçen ocak ayında dönemin MHP’li Belediye Başkanı M. Nedim Özdemir’in Hazine’ye ait ancak belediyenin kullanım hakkı bulunan arazi, ilçe tapu müdürlüğünde imzalanan bir protokolle TOKİ’ye devredilmişti. Yerel seçim öncesi beldede yaşayan yaklaşık 500 yurttaş, ucuz ev hayaliyle TOKİ’nin başvuru formunu doldurdu. Ancak arazi, yerel seçimlerin ardından internet ortamında satışa sunuldu ve ihalesinin 30 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Satışı internetten öğrenen Küçükköy Belediye Başkanı Ergin, yangından mal kaçırılmaya çalışıldığını belirterek, TOKİ aleyhine dava açacaklarını söyledi.

Geçen dönem belediye yönetiminin, TOKİ projesini seçim malzemesi olarak kullandığını belirten Ergin, “Yönetim olarak beldemizde planlı yapılaşmadan yanayız. Konut mezarlığına dönüşen Küçükköy’de en büyük hedefimiz halkımızın rahat nefes alabileceği yeşil alanlar oluşturmak. Ama beldemiz sınırları içerisindeki arsanın satışa çıkarılması garip bir uygulama. Satışın iptali ve arsanın tekrar belediyenin kullanımına verilmesi için hukuksal mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Toplu konut için TOKİ’ye devredilen arazi 7 parselden oluşuyor. Savlara göre arazinin SİT derecesi Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu tarafından 1. dereceden 3. dereceye alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/secim-vaadi-satista_70456.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!