Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Seha Nehri Ülkesi'nin Dört Kalesi Bulundu

Amerikalı arkeolog, elde ettikleri bulguların, bölgenin milattan önce 2 binli yıllardaki Hitit Devleti bünyesindeki Arzava Krallığı’na bağlı Antik Pisidia Bölgesi şehirlerinden biri olan ‘Seha Nehri Ülkesi’ni işaret ettiğini belirtti. Bu döneme ait olduğunu tahmin ettikleri ve bugüne kadar bilinmeyen dört kale kalıntısına rastladıklarını kaydetti.

Radikal Gazetesi
'Seha Nehri Ülkesi'nin Dört Kalesi Bulundu

Boston Üniversitesi’nden arkeolog Dr. Christopher Roosevelt başkanlığındaki heyet, Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde milattan önce 2 binli yıllara ait olduğu sanılan dört adet kale kalıntısının izine ulaştı.

Amerikalı arkeolog, elde ettikleri bulguların, bölgenin milattan önce 2 binli yıllardaki Hitit Devleti bünyesindeki Arzava Krallığı’na bağlı Antik Pisidia Bölgesi şehirlerinden biri olan ‘Seha Nehri Ülkesi’ni işaret ettiğini belirtti. Bu döneme ait olduğunu tahmin ettikleri ve bugüne kadar bilinmeyen dört kale kalıntısına rastladıklarını kaydeden Roosevelt, şu bilgileri verdi:

“O yıllarda bu bölgede Hititler’in Seha Nehri Ülkesi olduğu biliniyor. Gölmarmara Gölü’nün  kuzey kısmında kalan bu kalelerin bir yerleşim ağı olabileceğini tahmin ediyoruz. Bu kalelerden Kemalpaşa Kalesi dediğimiz kale, o dönem içerisinde Batı Anadolu’da yapılmış en büyük kale olabilir. Bu kalenin ünlü Truva kalesinin dört katı büyüklüğünde olduğunu söyleyebilirim.” (aa)

ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/seha-nehri-ulkesinin-dort-kalesi-bulundu_80357.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!