Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehir Yaşamına Verimlilik Sağlayan Yenilikçi Çözümler Siemens’te

Sürdürülebilir Şehirler yaklaşımıyla modern bir şehrin nasıl olması gerektiğini tarif eden Siemens, şehrin görünen ve görünmeyen yüzleri için geliştirdiği pek çok yeni ürün ve teknolojiyi alanında yalnızca Türkiye’nin değil, bölgenin en büyük fuarlarından biri olan WIN’12’de sergiledi.

yapi.com.tr
Şehir Yaşamına Verimlilik Sağlayan Yenilikçi Çözümler Siemens’te

Sürdürülebilir Şehirler yaklaşımıyla modern bir şehrin nasıl olması gerektiğini tarif eden Siemens, şehrin görünen ve görünmeyen yüzleri için geliştirdiği pek çok yeni ürün ve teknolojiyi alanında yalnızca Türkiye’nin değil, bölgenin en büyük fuarlarından biri olan WIN’12’de sergiledi. 29 Mart – 1 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü’ndeki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen WIN’12 Fuarı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Siemens’in gövde gösterisine sahne oldu.

Sürdürebilir değerler yaratma hedefiyle hareket eden müşterilerine teknolojik liderlik yapan Siemens, WIN’12 Fuarı’nda bu gelişime katkı sağlayan, farklı sektörlere yönelik enerji verimliliği çözümlerini tanıttı. Yeni yapılanması çerçevesinde kurduğu Altyapı ve Şehirler Sektörü’nün otomasyon ve endüstri dünyasına yönelik çözümlerini sergileyenn Siemens, bu alanda geleceğin modern enerji yönetim sistemi olarak kabul edilen Akıllı Şebekeler’i, hibrid motorlu, çevre dostu toplu ulaşıma yönelik çözümlerini, raylı ulaşımda enerji verimliliği sağlayan yeniliklerini ve artık gıda ve barınma gibi doğal bir ihtiyaç haline gelen enerji dünyasına yönelik yenilikçi çözümlerini tanıttı.

Biri fuarın 2 no’lu salonundaki 300 metrekarelik, diğeri ise 1 no’lu salonu kaplayan 1000 metrekarelik iki ayrı alanda yerini alan Siemens, dünyanın en büyük çevreci ürün portföyüne sahip firma olarak zengin portföyünü fuar ziyaretçileriyle paylaştı.

Altyapı ve Şehirler Sektörü’nün önemli bir birimi olan Akıllı Şebekeler, Siemens standında tüm yönleriyle ele alındı. Siemens’in küresel olarak gelişimine öncülük ettiği Akıllı Şebekeler’in enerji otomasyonuna yönelik Ar-Ge çalışmaları ise dünyadaki beş merkezden biri olarak Türkiye’de geliştiriliyor. Dünya genelinde Siemens’in faaliyet gösterdiği 190 ülkede kullanılabilecek olmasıyla ülke ihracatına ve bilgi birikimine de önemli katkılar sağlayacak olan Ar-Ge Merkezi, Türkiye’deki şehirlerin bu teknolojiye geçişini de hızlandıracak bir niteliğe sahip. Enerji verimliliğine yönelik yeni avantajlar sunan Akıllı Şebekeler, mevcut tüketicileri de yenilenebilir enerji kaynaklarıyla birer enerji üreticisi yapabilme olanağı sunmasıyla dikkat çekiyor. Akıllı Şebekeler sayesinde sunulan çözümler arasında ayrıca belediyelere yönelik entegre su, gaz ve elektrik yönetim sistemleri, akıllı sayaçlar, metro, tramvay elektrik altyapıları gibi farklı konular bulunuyor.



Binalar enerji verimliliğinde örnek oluyor

Günümüz şehirleri adeta bir açık hava şantiyesi hüviyeti kazanırken, hem inşa edilen yeni binaların hem de mevcut yapıların enerjiyi daha verimli kullanması gereksinimi ortaya çıkıyor. Siemens, Altyapı ve Şehirler Sektörü altında çalışmalarını sürdüren Bina Teknolojileri bölümü, sunduğu Desigo bina otomasyon sistemi ve QMX3 ve PXC3 kontrolörleriyle bu ihtiyacı karşılıyor. Siemens Bina Teknolojileri bölümü tarafından geliştirilen özel sensörler ortamdaki ısı ve ışık derecelerini ölçerek günışığından daha fazla faydalanılmasını sağlıyor. Bu sensörler ve otomasyon sistemleri kimsenin bulunmadığı ortamlarda aydınlatma ve sıcaklık durumunun otomatik olarak değişimini sağlayarak gereksiz tüketimin önüne geçmeyi başarıyor.

Siemens’in Bina Teknolojileri bölümü aynı zamanda günümüz yüksek binaları ve büyük tesisler için önemli bir tehlike olan yangına karşı da çözümler sunuyor. Fuarda sergilenecek bu çözümler arasında bulunan Cerberus PRO yangın dedektörleri ile takım tezgahlarına yönelik geliştirilen Sinorix al-deco Plus pnömatik nesne koruma sistemi oluşabilecek yangınları engelleyerek hem çalışma sürecinin aksamamasını hem de iş güvenliğini sağlıyor.



Toplu ulaşımda yenilikçi çözümler

Toplu ulaşım alanındaki payını artıran raylı sistemler, yani tramvay ve trenler de Siemens teknolojileriyle etkinliğini artırıyor. Siemens’in frenleme sırasında oluşan enerjiyi geri kazanarak yeniden kullanıma olanak tanıyan teknolojilerinin ilk örneklerinden biri Bursa’da üretilen ve uluslararası sertifikasyonlara sahip ilk tramvayda hayat bulurken, Siemens raylı ulaşım alanında her türlü elektrifikasyon ve sinyalizasyon sisteminin kurulumunu gerçekleştirebilmesiyle farklılaşıyor. Siemens’in WIN’12 Fuarı’nda sergilediği teknolojiler arasında Paris ve Berlin’de ilk örnekleri aktif olarak kullanılan ve sürücüsüz trenlerin devreye alınmasını sağlayan Trainguard MT de bulunuyordu.



Entegre enerji şirketi Siemens, enerji verimliliğinin yolunu açıyor

Siemens’in WIN’12 Fuarı kapsamında şehir yaşamına yönelik sergilediğid bir diğer çözüm ise düşük ve orta gerilim ailesi ürünleri. Bu alanda Türkiye’de üretilerek 80 ülkeye ihraç edilen NXAIR Orta Gerilim Panoları ile birlikte yeni 36kV’lik 8DJH gaz izoleli pano ile yüksek gerilim ürünleri arasında yerini alan Recloser ve SION kesiciler bulunuyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-yasamina-verimlilik-saglayan-yenilikci-cozumler-siemenste_91372.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!