Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Şehr-i 2010"

Sayısız medeniyetin ev sahibi. Roma, Bizans ve Osmanlı'nın "baş tacı". Doğal güzelliği, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle geçmişin ve geleceğin tercümanı destansı bir kent: "İstanbul". İstanbul sadece geçmiş ve geleceğin değil, güzelliğiyle duyguların da tercümanı. Zamanın üzerinde gergef işlediği, gonca güllerin bırakıldığı kentin önünde şimdi

CNN Türk
"Şehr-i 2010"

Sayısız medeniyetin ev sahibi. Roma, Bizans ve Osmanlı'nın "baş tacı". Doğal güzelliği, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle geçmişin ve geleceğin tercümanı destansı bir kent: "İstanbul". İstanbul sadece geçmiş ve geleceğin değil, güzelliğiyle duyguların da tercümanı. Zamanın üzerinde gergef işlediği, gonca güllerin bırakıldığı kentin önünde şimdi yeni bir sayfa açılıyor. İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti unvanıyla adından bir kez daha bahsettiriyor.
 
Bu unvanla birlikte kültür ve sanat, İstanbul'un can damarı olacak. Kentin dinamikleri, kültür ve sanat adına örgütlenecek, çağdaş kentin kapısını kültür ve sanatla açacak.
 
Avrupa Birliği, 23 yıldır bir ya da birkaç kenti Avrupa Kültür Başkenti ilan ediyor. İstanbul, bu unvanı alabilmek için tam 7 yıl harcadı ve 13 Kasım 2006'da emeklerinin karşılığını aldı. Karar, Brüksel'deki Avrupa Birliği Kültür Bakanları toplantısında açıklandı.
 
Kararla birlikte İstanbul'da çalışmalar da başladı. Ancak asıl ivme, 2010 yasasının meclisten geçmesi ve 2010 ajansının kurulmasıyla kazanıldı. Projeye, hükümet, sivil toplum ve yerel yönetimler tam destek verdi.
 
Tarihi kent, şimdi dört koldan 2010'a hazırlanıyor. Avrupa kültür başkenti çalışmaları, kentsel uygulamalar, kültür-sanat ve turizm-tanıtım ekseninde yürütülüyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/sehr-i-2010_62339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!