Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Şehr-i 2010"

Sayısız medeniyetin ev sahibi. Roma, Bizans ve Osmanlı'nın "baş tacı". Doğal güzelliği, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle geçmişin ve geleceğin tercümanı destansı bir kent: "İstanbul". İstanbul sadece geçmiş ve geleceğin değil, güzelliğiyle duyguların da tercümanı. Zamanın üzerinde gergef işlediği, gonca güllerin bırakıldığı kentin önünde şimdi

CNN Türk
"Şehr-i 2010"

br />
İstanbul'un 2010 vitrininde tarihi ve kültürel varlıkları olacak. Yıllardır onarımların bitmediği, vurulan her darbenin ağır faturalar kestiği yapılar, tek tek ama bu kez 2010 ruhuyla restore edilecek. İlk etapta, İstanbul'un gözbebekleri Topkapı Sarayı, Aayasofya, İstanbul Resim-Hheykel ve  Arkeoloji müzeleri elden geçirilecek. Bugüne kadar depolarda karanlığa hapsolmuş hazineler günışığına çıkarılacak.
 
Örneğin, Topkapı Sarayı'nda yer alan ve dünyada eşi benzeri olmayan çini porselen koleksiyonu, çok sayıda kostüm ve silah teşhir edilecek. Çalışmalar tamamlandığında Topkapı Sarayı, Topkapı Sarayı'ndan tamamen fuarklı olacak. Arkeoloji müzesine sığmayan çok sayıda obje de burada sergilenecek.

İstanbul'un 2010'a doğru kültürel miras alanında yıldız projesi ise Yenikapı Müzesi olacak.
 
4 yıl önce başlayan kazılarda, İstanbul'un tarihini değiştirecek yaklaşık 8 bin yıllık mimari kalıntılar ortaya çıkarılmıştı. İşte, bu bulgular, Yenikapı'da kurulması planlanan kent arkeolojisi müzesinde sergilenecek ve buraya"sarı kasklı geziler" düzenlenecek."

Bugüne kadar 32 batığın ortaya çıkarıldığı çalışmalar 2010 için son sürat devam ediyor. 500 kişilik ekip, kazı alanını didik didik arıyor. Bu kazılarla birlikte İstanbul'un tarihi de geçmişe doğru uzadı. Yenikapı kazıları en azından 9 bin 750 yıl geriye gitmemizi sağladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/sehr-i-2010_62339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!