Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehri 5 Yıl Bu İsimler Yönetecek

39 ilçede seçilen başkanlar, futbolculuktan öğretmenliğe, mühendislikten avukatlığa kadar 19 ayrı mesleğe sahip. Yeni dönemde İstanbul'u yönetecek başkanların çoğunluğu mühendis. 7 belediye başkanı mühendislik mesleğinden gelirken, 6 başkan doktor kökenli. Başkanlardan 4'ü öğretmen ve yine 4'ü hukukçu. 3 başkan da mimar. Başkanlardan 1'i gümrükçü,

Zaman Gazetesi
Şehri 5 Yıl Bu İsimler Yönetecek

İstanbul'un çiçeği burnunda başkanlarının kimliklerine bakıldığında, değişik mesleklere mensup isimlerin ilçeleri yöneteceği görülüyor. 39 ilçede seçilen başkanlar, futbolculuktan öğretmenliğe, mühendislikten avukatlığa kadar 19 ayrı mesleğe sahip. Yeni dönemde İstanbul'u yönetecek başkanların çoğunluğu mühendis. 7 belediye başkanı mühendislik mesleğinden gelirken, 6 başkan doktor kökenli. Başkanlardan 4'ü öğretmen ve yine 4'ü hukukçu. 3 başkan da mimar. Başkanlardan 1'i gümrükçü, 1'i futbolcu, 1'i tekstilci ve 1'i de turizmci.

İlçelerde seçilen başkanlar 24 ayrı memleketten. İlçelerde İstanbul ve Erzincanlı başkanların hâkimiyeti var. Başkanlar arasında 5 İstanbullu bulunurken, 4 başkan Erzincanlı, 3 başkan Trabzon, yine 3 başkan Giresunlu. İstanbul'da seçilen belediye başkanları arasında sadece AK Partili Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yurtdışı doğumlu, Tabakoğlu'nun doğum yeri Almanya.

İstanbul'un başkanları genel olarak orta yaş grubunda. Seçimlerin en genç galibi 37, en yaşlısı ise 65 yaşında. 40 yaşın altında 3 başkan varken, 50 ve üzerindeki yaş grubunda 19 başkan bulunuyor. En genç başkan 37 ile AK Parti'den Sultanbeyli belediye başkanı seçilen Hüseyin Keskin, en yaşlı başkan ise Bakırköy'ün CHP'li Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen. AK Partili başkanların yaş ortalaması 46 olurken, CHP'li başkanların yaş ortalaması 59. Yeni başkanlardan sadece biri dul ve bekâr. O da eşinden boşanan 53 yaşındaki DSP Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sehri-5-yil-bu-isimler-yonetecek_67887.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!