Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehrin Çöpünden Elektrik Üretiliyor

Mimsan, Malatya’nın çöpünü yakma, termal gazlaştırma, biyogaz, çöp gaz ve atık ısı yöntemlerini entegre kullanarak elektriğe dönüştürüyor.

yapi.com.tr
Şehrin Çöpünden Elektrik Üretiliyor

Mimsan Grup, entegre çalışan 5 farklı yöntemle şehir çöpünden enerji üreten elektrik santralini ‘Yap-işlet devret” modeliyle Malatya’da kurdu. Cumhuriyet'ten Serhat Alıgil'in haberine göre; yatırım büyüklüğü 20 milyon dolar olan santralda yakma, termal gazlaştırma, biyogaz, çöp gaz ve atık ısı yöntemleri birlikte kullanılıyor. 

Mimsan Grup Üst Yöneticisi Hacı Ahmet İlhan, şu bilgileri verdi:

“5+1’ sistemiyle santralımız dünyada bir ilk niteliği taşıyor. Halen 8 megavat (MW) elektrik üreten santral, tümüyle devreye girdiğinde 18 MW güce sahip olacak. Bu da 60 bin konutunu elektriğini sağlayan bir güçtür” dedi. Günlük 500 ton çöp işleyen santralın ürettiği ısı, sera ve konut ısıtmasında kullanılacak.

Kreditörler inanmadı
Geliştirdikleri teknolojilerin yatırıma dönüşmesinde yaşadıkları zorlukları da anlatan İlhan, bu işi yaparken kredi kullanamadıklarını, bir teknoloji firması olarak kreditörleri hayallerine inandıramadıklarını vurguladı. İlhan, “Bize ciddi olun’ dediler, Ama bu yatırım sonrası ilgi çok arttı” dedi.

Bugün atıktan enerji üretiminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de devlet tarafından desteklendiğini belirten ve bunun sürmesinin önemine işaret eden İlhan, ayrıca çöplerin vahşi depolanması sorununa acil çözüm bulunmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehrin-copunden-elektrik-uretiliyor_169025.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!