Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bu Nasıl Acil Giriş Kapısı?

Şehrin Ortasına Yürüyen Merdiven!

Karabük'ün yüksek tepelerine kurulmuş olan mahallelerine her gün 199 merdiven basamağını aşarak çıkıp inen vatandaşlar, artık belediyenin yaptırdığı yürüyen merdivenlerle evlerine gidiyor.

yapi.com.tr
Şehrin Ortasına Yürüyen Merdiven!

Karabük'ün yüksek tepelerine kurulmuş olan Yenişehir ve Şirinevler mahallelerine 199 merdiven basamağını tek tek çıkarak tırmanmak zorunda kalan ve aynı şekilde tek tek basamaklardan aşağı inen mahalle sakinleri, Karabük Belediyesi'nin yaptırdığı 60 metre uzunluğundaki yürüyen merdivenlerle artık rahatça evlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. DHA'nın haberine göre, iniş ve çıkış için yanyana yapılan iki yürüyen merdivenin üzeri zarar görmemesi için kapatılacak.

Yüksek mahallelere asansör

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili daha önce Kayabaşı Mahallesi'nde tepenin bulunduğu yere asansör yaptıklarını hatırlatarak, "Karabük dağlık, tepelik olan bir şehir. Yakınacak bir tarafımız yok. Tepelerdeki mahallelerimizde ulaşımda veya mahallelerin birbirine geçişinde, vatandaşlarımıza bazı kolaylıklar sağlamamız gerekiyordu. Bunu Kayabaşı Mahallesinde asansör ile denedik ve bu verimli olduktan sonra en fazla yoğun olan mahallerimizin bağlantısı olan yere de yürüyen merdivenlerle bir proje hazırladık" dedi.

Vergili yine yüksek tepelere kurulmuş Öğlebeli Mahallesi'nde ise tepeye yatay asansörler yaptıklarını, iki hafta içerisinde hizmete gireceğini söyleyerek, "Tüm bu projelerle Karabük'te farklı bir yaşam alanı ortaya çıkartmış olacağız. Vatandaşlarımız yokuş çıkmadan asansörlerimizi, yürüyen merdivenlerimizi ve düz alanları kullanarak güzel bir gezi alanına sahip olacaklar" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehrin-ortasina-yuruyen-merdiven_106829.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!