Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Selami Öztürk Bu Seçimde de İddialı

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylüler’in deyimiyle "Atom Karınca"... 1984’te ilçe belediyesi hüviyetine kavuşan Kadıköy’de o günden bu yana çeşitli görevlerde bulunan Öztürk, üç dönemdir de CHP’den belediye başkanlığı görevini yürütüyor. AKP’li Büyükşehir Belediyesi’yle sık sık fikir ayrılığı ve tartışmalar yaşayan Öztürk "Birileri

Vatan Gazetesi
Selami Öztürk Bu Seçimde de İddialı

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylülerin deyimiyle "Atom Karınca"... 1984’te ilçe belediyesi hüviyetine kavuşan Kadıköy’de o günden bu yana çeşitli görevlerde bulunan Öztürk, üç dönemdir de CHP’den belediye başkanlığı görevini yürütüyor. AKP’li Büyükşehir Belediyesi’yle sık sık fikir ayrılığı ve tartışmalar yaşayan Öztürk "Birileri kabul etmekte güçlük çekse de Kadıköy demokrasi, cumhuriyet, modern kent yaşamı ve çağdaşlığın kalesi olmaya devam edecek" diyor. Öztürk’ün seçim sonuçları için hiç tereddüdü yok:

"Kadıköylü seçmen her şeyin bilincinde. Sosyoekonomik olarak Türkiye standartlarının üzerinde bir bölgeyiz. Kadıköy, demokrasiye inanan, laik ve ilerici insanların yoğun yaşadığı bir bölge. Atatürk, Barbaros, İçerenköy, İnönü, Kayışdağı, Küçükbakkalköy ve Yeni Sahra bizim belediyemizden ayrılan yerler. Halkımız yapılanları görüyor. 29 Mart’ta yüzde 60’ların üzerine çıkacağımızı tahmin ediyorum. Kadıköy kalesi kolay kolay yıkılmaz!"

Dördüncü başkanlığı için gün sayan Selami Öztürk, yeni dönem için hazırladığı projelerini şöyle anlatıyor...

Önceliğimiz deprem

"Kadıköy’de 25 bin bina mevcut. Bu binaların 15 bini yıkılıp yeniden yapılmak zorunda. Deprem gerçeğini halkımızdan gizleyemeyiz. Projelerimiz hazır. Ada bazında kat yükseltisi alarak eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması gerektiğini söylüyoruz. 7-8 yıl içinde tüm eski binalar yıkılıp yenileri yapılabilir. Örneğin 6 katlı bir bina yerine 8-9 katlı depreme dayanıklı, AB standartlarında binalar yapılabilir. Yeni yapılacak binaların altında otopark olacağından bir yandan da otopark sorununu çözmüş olacağız. Aynı zamanda yeni binalar dikine yükseleceği için çevre düzenlemesi ve yeşil alanlarda gözle görülür artışlar olacak. İmar planları için Büyükşehir’den izin gerekiyor ama izinleri alamıyoruz. Biz bunları söylüyoruz ama hem Büyükşehir Belediyesi hem de hükümet deprem konusunda yeterli özeni ve çalışmayı göstermiyor. Deprem timleri kurarak bu işler çözülmez. Binalarınız sağlam olacak. Büyükşehir'in 9 yıldır kapısını aşındırıyoruz. Deprem için projelerimizi söylüyoruz ama bizi dinleyen yok."

Ulaşım en büyük sorun

"İkinci öncelik ulaşım. Büyükşehir’e raylı sistem için projeler önerdik ama hiçbiri kabul edilmedi. Minibüs yolu olarak adlandırılan Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ile Şemsettin Günaltay Caddesi için yıllardır raylı sistem yapılmasını söylüyoruz. Dinleyen yok. Bağdat Caddesi ve sahil yolu da raylı sisteme uygun. Ancak Büyükşehir, Kadıköy için raylı sisteme yanaşmıyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. 1995 Şubat’ında Almanlarla raylı sistem yapılması için proje hazırladık. Ortakları da bulduk. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan’a projeyi sunduk. Projeyi hayata geçirmedi. Ondan sonra gelen Ali Müfit Gürtuna ve Kadir Topbaş da raylı sistem için Kadıköy’e yatırımda bulunmadılar."

Katılımcı demokrasi hayata geçecek

Selami Öztürk’ün en önem verdiği unsurlardan biri de ilçede demokratik bir yönetim şekli uygulamak: "Yeni dönemde Kadıköy’ü halkımız yönetecek. Bölge halkıyla beraber çalışacağız. Katılımcı demokrasi hayata geçecek ve tüm Türkiye’ye örnek belediye olmaya devam edeceğiz. Mahallelerde, apartman yöneticileriyle düzenli toplantılar yapıp her ne lazımsa hayata geçireceğiz. Halkımız yaşadığı ilçeye sahip çıkacak. Bize sadece uygulamak kalacak. Gönüllü gruplar sokak sokak gezip ihtiyaçları belirleyecek. Projeleri çok hızlı şekilde devreye sokacağız. Her mahalleye kültür merkezi yapacağız. Belirleyen değil, uygulayan belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz."

Elit değil, sosyal demokratız

"78 bin öğrenciye ücretsiz diş tedavisi hizmeti sunduk ve bu hizmetimiz devam edecek. Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi şu an kapalı. İstanbul’daki tek opera sahnesi bizim belediyemiz sınırları içinde. Süreyya Operası, Kadıköy’ün nasıl bir kent olduğunu anlatmaya yetiyor. Beni ve Kadıköylü bir kısım insanı elit olarak eleştirenler olduğunu biliyorum. İstanbul’da yaşayan herkes gelip Kadıköy’ü gezebilir. Caddebostan Plajı da, Bağdat Caddesi de her kesimden insana açık yerler. Bizler sosyal demokrat insanlarız. Kent kültürüne sahip çıkan, çevresine saygı duyan, rahatsız etmeyen herkes Kadıköy’e gelebilir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/selami-ozturk-bu-secimde-de-iddiali_67682.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!