Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Selimiye Camisi Çevre Düzenlemesine Başlanıyor

Mimar Sinan'ın mimarlık tarihine damgasını vuran eseri Selimiye Camisi çevresinde uzun süredir beklenen düzenleme başlıyor.

yapi.com.tr/AA
Selimiye Camisi Çevre Düzenlemesine Başlanıyor

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yaptığı yazılı açıklamada, Selimiye Camisi'nin tüm dünya için önemli bir kültürel emanet konumunda olduğunu vurguladı. Kent meydanlarının şehirlerin kalbi olduğunu belirten İba, yaşam ve ekonomik hayatın bunların etrafında yer aldığını, meydanların turizm için de çok önemli lokasyonlar olduğunu kaydetti.

Arkeolojik kazı nedeniyle Selimiye Meydanı'nın bir süredir kullanılamaz halde olduğunu bildiren İba, şu ifadeleri kullandı: "Edirne, Türkiye'nin giriş kapısı olduğu için milyonlarca turist ağırlayan bir şehirdir. Selimiye gibi tarihi geçmişe sahip bir yapının etrafının, uzun süredir kente yakışmayacak şekilde kalması doğru değildi. Meydan projesini hayata geçirmek adına, son yapılan İl Başkanları Toplantısı'nda Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Selimiye Cami Meydanı'nın düzenlenmesiyle ilgili düşüncelerimizi arz ettik."

İba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Selimiye Meydanı ile ilgili tüm sorunların çözülmesi ve ivedilikle meydanın düzenlenmesine başlanmasıyla ilgili talimat verdiğini belirtti.

Kurum'un ilgili taraflarla yaptığı görüşmelerin ardından, Selimiye Camisi çevresi düzenleme projesinin Bakanlık tarafından finanse ve ihale edileceğini bildiren İba, düzenlemenin belediyenin de desteğiyle yapılmasına karar verildiği kaydetti.

Bu süreçte Yemiş Kapanı Hanı Projesi'nin de hızlandırılarak bir an önce yapım işlerine dahil edilmesine karar verildiğini aktaran İba, "Selimiye Meydan Projesi'nin başlayacağı ve çok kısa sürede tamamlanacağı müjdesini vermekten büyük mutluluk duyuyorum. Böylelikle uzun süredir kullanılamayan meydan, yeni yüzüyle Selimiye'ye, Edirne'mize ve ülkemize yakışır halde düzenlenecektir." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/selimiye-camisi-cevre-duzenlemesine-baslaniyor_185243.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!