Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şemikler Vadisi, Doğal Yaşam Parkı Olacak

Denizli Merkezefendi Belediyesi, cennet gibi bir doğaya sahip olmasına rağmen yıllardır ihmal edilen, bu yüzden güvenli bir yer olmaktan uzak duruma gelen Şemikler Vadisi’ni doğal yaşam parkına dönüştürüyor.

yapi.com.tr
Şemikler Vadisi, Doğal Yaşam Parkı Olacak

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Yıllardan beri atıl durumda bulunan ve ilçemize yakışmayan bir görünüme sahip olan Şemikler Vadisi'ni en kısa zamanda doğal yaşam parkı haline getireceğiz. Ekim ayı içerisinde kazmayı vuracağız.” dedi.

İHA’da yer alan habere göre; Merkezefendi Belediyesi tarafından Şemikler Vadisi'nde 35 bin metrekare alan üzerine yapımı planlanan doğal yaşam parkının inşaatı Ekim ayı içerisinde başlayıp, 2021 yılı Mayıs ayı içerisinde tamamlanacak. En kısa süre içerisinde ilçeye kazandırılması planlanan doğal yaşam parkında kafeterya, büfe, satış üniteleri, yürüyüş ve koşu yolu, fitness grupları, su değirmeni, şelale, ahşap köprüler, çocuk oyun alanları, ağaç oyun evi, macera parkurları ve piknik alanları bulunacak. Gerçekleştirilecek olan çalışmalar sırasında hiçbir doğal unsura zarar verilmeyecek.

Merkezefendi Belediyesi, doğal yaşam parkı ve mahalleye yapılacak olan hizmetler ile ilgili Şemikler Mahallesi sakinleri ile Başkan Şeniz Doğan bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya Şemikler Mahalle Muhtarı Ali Kuş, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Doğan, “Yıllardan beri atıl durumda bulunan ve ilçemize yakışmayan bir görünüme sahip olan Şemikler Vadisi'ni en kısa zamanda doğal yaşam parkı haline getireceğiz. Şemikler Doğal Yaşam Parkımız, Merkezefendi'mize çok yakışacak.” dedi.

Başkan Doğan, bütçeyi doğru kullanarak doğru işlere imza atacaklarını belirterek, “Hep birlikte, güzel projelerle, bütçeyi doğru kullanarak, sizden gelen talepleri karşılayarak doğru işlere imza atacağız bu dönemde. Göreve gelmeden önce sizlere anlatmış olduğumuz projeleri hayata geçirmemin, sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Sizlerden gelen en büyük talep, mahallemize görüntüsüyle yakışmayan Şemikler Vadisi'ydi. Hem göreve gelmeden önce hem de göreve geldikten sonra Şemikler Vadisi'nde keşiflerimizi arkadaşlarımızla birlikte yaptık. Buraya neler yapılabileceğini konuştuk.” diye konuştu.

Şemikler Vadisi'nin görüntüsünün içler acısı olduğunu ve doğal yaşam parkını en kısa sürede hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Doğan, “Doğal güzelliği, suyun akışı, şehre yakın oluşu, 3-4 mahalleye hitap edişi çok güzel ama bir o kadar da bakımsız, bir o kadar da atıl oluşu içler acısı. Göreve geldiğimizde burayı ıslah edeceğiz, bir rekreasyon alanına çevireceğiz demiştik. Sözümü tutuyoruz. Buralarda eşinizle, çocuğunuzla piknik yapabileceksiniz. Biz bunu projelendirdik, Ekim ayı içerisinde kazmayı vuracağız. En kısa süre içerisinde de Şemikler Doğal Yaşam Parkımızı ilçemize kazandıracağız.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/semikler-vadisi-dogal-yasam-parki-olacak_181182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!