Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Havalimanının Yokluğu Her...

Şener: Askeri Alanı Alırsak Atatürk Havalimanı Büyür

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı'nın yanındaki 800 dönümlük askeri bölge arazisinin alınmasıyla ilgili Devlet Hava Meydanları'nın (DHMİ) Hava Kuvvetleri ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, "Bu bölgenin alınması durumunda Atatürk Havalimanı'nda çok değişik büyüme olanakları olur" dedi.

Sabah Gazetesi
Şener: Askeri Alanı Alırsak Atatürk Havalimanı Büyür

STRONG>Atatürk Havalimanı'nın yanındaki 800 dönümlük arazi için DHMİ'nin Hava Kuvvetleri ile görüştüğünü söyleyen Şener, "Burası alınırsa değişik büyüme olanağı olur" dedi

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı'nın yanındaki 800 dönümlük askeri bölge arazisinin alınmasıyla ilgili Devlet Hava Meydanları'nın (DHMİ) Hava Kuvvetleri ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, "Bu bölgenin alınması durumunda Atatürk Havalimanı'nda çok değişik büyüme olanakları olur" dedi. Havalimanlarını büyümeyen bebeklere benzeten Sani Şener, "Devamlı besleyeceksiniz. Havalimanlarının genişlemesinin hiçbir zaman durmaması lazım" diye konuştu.

BU YIL 90 MİLYON YOLCU

Dünyada şu anda mevcut olan 20 bin uçağın 4.7 milyar yolcu taşıdığını, 2028'lerde yolcu sayısının 9 milyara çıkacağını ifade eden Şener, şunları vurguladı: "Türkiye'de de şu anda 80 milyon yolcu var. Bu yıl Türkiye'de 90 milyon yolcu bekleniyor, gelecek yıl da 100 milyon civarında olacak. Ulaştırma Bakanlığı 2023'te 350 milyon yolcuyu hedef gösterdi. Bu sektörün büyümesi çok ciddi bir şekilde devam edecek."

Şener, TAV Havalimanları'nın ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünya havacılık endüstrisinin yıllık cirosunun 1 trilyon dolar, havalimanı işletmesinin yıllık cirosunun da 100 milyar dolar olduğunu söyledi. Dünyada 10 yıl içinde 800 milyon kişinin köyden kente geleceğine, 1 milyar kişinin de kentte orta sınıfa geçeceğine işaret eden Şener, 1 milyar 800 bin kişinin değişik ürünler kullanmaya ve uçmaya başlayacaklarını söyledi. Şener, dünyanın bundan sonra İstanbul'dan Doğu'ya doğru gideceğini, Türkiye'nin de ekonomide Avrupa'nın Çin'i olacağını söyledi. Gazipaşa Havaalanı'na çok önem verdiklerini ifade eden Şener, Türkiye'nin yeni turizm bölgelerinden biri olan Antalya'nın doğusu ile Mersin'in batısının havalimanının Gazipaşa olduğunu, burada pistin uzatılması söyledi.

Umman ihalesinin dosyası 2.3 tondu

Medine ve diğer projelere ilişkin olarak da Şener şunları kaydetti: "Radar alanımızda Medine var. Medine çok önem verdiğimiz bir proje. Yolcusu şu anda 4 milyon ama çok ciddi şekilde umre yolcusu alıyor. Biz de Medine ihalesine yeterlilik alanlardanız. Yeterlilik aldığımız Grup Saudi Oger, CCC, Al Rajhi Holding ve TAV yüzde 25'er ortağız. Çok büyük bir projedir. Çalışmalara çok yakında başlıyoruz. 1 sene içinde bu ihalenin sonuçlanacağına inanıyoruz."

TAV İnşaat'ın Umman ihalesine teklifini, idareye 3 kamyonetle götürdüklerini söyleyen Şener, "Dosyalar 2.3 ton geliyordu. Aynı şekilde Tunus ihalesinin dosyasını yolladık kargoyla, o da 2 ton civarında geliyordu. Medine herhalde 4 ton çıkar. Şu anda Umman'ın ikinci ihalesine teklifi attık. 64 kişi şu anda Umman'da çalışıyor" dedi.

 

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/sener-askeri-alani-alirsak-ataturk-havalimani-buyur_81915.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!