Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Havalimanının Yokluğu Her Koşulda Yeşilköy'e Yarayacak

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası 2. Başkanı Nizameddin Aşa, ''Atatürk Havalimanı'nın kalkması durumunda imar planında daha yüksek bina ya da yoğun yapılaşma gibi bir değişiklik olursa, fiyatlar otomatik olarak yükselir'' dedi.

yapi.com.tr
Havalimanının Yokluğu Her Koşulda Yeşilköy'e Yarayacak

Atatürk Havalimanı'nın ileride yeşil alan olarak değerlendirilmesinin de yapılaşmaya açılması olasılığının da Yeşilköy'deki gayrimenkul fiyatlarını olumlu etkileyebileceği belirtiliyor.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası 2. Başkanı Nizameddin Aşa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında, ''3. havalimanının yapılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın ileride devreden çıkabileceğini, sadece küçük jetlerin inebileceği bir yer olacağını ve geri kalan alanın yeşil alan olarak değerlendirilebileceği'' açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Fiyatlar yükselir

Aşa, havalimanı olan bölgelerde ''mania kriterleri'' denilen yapılaşma bakımından bazı kısıtlamaların olduğunu anımsattı. NTVMSNBC'nin AA kaynaklı haberine göre Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu bölge tipine bakıldığında 2 ya da 3 katlı binaların yer aldığını hatırlatan Aşa, ''Atatürk Havalimanı'nın kalkması durumunda imar planında daha yüksek bina ya da yoğun yapılaşma gibi bir değişiklik olursa, fiyatlar otomatik olarak yükselir'' dedi.

Ataköy, Yeşilköy, Florya gibi bölgelerin oldukça değerli olduğunu ifade eden Aşa, ''O alan yeşil alan ilan edilip, imar planında bir değişiklik olmazsa, çok fazla fiyat değişikliği olacağını düşünmüyorum. Ama elit bir alan haline gelebilir. Havalimanı trafiği, uçakların iniş-çıkışlarındaki ses gibi olumsuzluklar kalkacağı için yine de o bölgede iyileşme görülebilir'' diye konuştu.

Bölgeye Atatürk Havalimanı yapıldığında Yeşilköy'ün, İstanbul'un uzak bir bölgesi olduğunu anımsatan Aşa, bölgenin havaalanı etkisiyle geliştiğini belirtti.

Aşa, Atatürk Havalimanının taşınması sonrasına ilişkin ise, ''O bölgenin yapısı değişiklik gösterecek, sosyal ve imar yönünden değişiklik yaşanacak. Ama zaten havalimanının bulunduğu Ataköy ve Yeşilköy bölgesi kıymetli bir bölge ve kıymeti havalimanına bağlı değil. Hatta havalimanının olumsuz etkilerinin kalkmasıyla eskiden olduğu gibi elit yerleşim alanı olarak kalacağını düşünüyorum'' yorumunu yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın, yeni kentleşme söylemlerinde İstanbul'un kuzeyine işaret ettiğini vurgulayan Aşa, ''Yeni havalimanının yapılacağı yerde bir handikap mevcut ki, o alanda su havzaları, sit alanları, orman arazileri bulunuyor. Çok da imara açılacak bir bölge yok ama ona yakın lokasyonlarda imara açılacak bölgelerde iyi gelişmeler bekliyoruz. Havalimanına gidecek bağlantı yolları ve güzergahlar önem taşıyor. Yol güzergahları belli olduktan sonra imara açık olacak bölgelerde oldukça büyük gelişmeler yaşanabilir'' ifadelerini kullandı.

Kentleşmeden etkilenecek

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Semra Ocak da, 3. havalimanının yapıldığı yerin yüzde 80'den fazlasının ormanlık alan olduğuna dikkati çekerek, havalimanının yapıldığı bölgenin de kentleşmeden etkileneceğini kaydetti.

İstanbul'un nadir kalan ormanlık alanlarının yeni havalimanıyla birlikte yok olabileceğini ileri süren Ocak, ''İstanbul'un son kalan ormanlık alanlarının yok edildiği bir noktada, Atatürk Havalimanı'nın üzerine gökdelenlerin dikilmeyeceği öngörüsünde maalesef bulunamıyoruz. Temennimiz elbette ki bu yönde ama kentleşme çizgisi bunu göstermiyor'' görüşünü dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/havalimaninin-yoklugu-her-kosulda-yesilkoye-yarayacak_104336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!