Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seramik Sektörü Avrupa’da İkinciliğe Oynuyor

Sektörün 1.5 milyar dolar ihracatı olduğunu belirten TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya “Sektör olarak Avrupa’nın üretim üssüyüz. Avrupa’da İtalya, İspanya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyoruz ve ikinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz” dedi.

yapi.com.tr
Seramik Sektörü Avrupa’da İkinciliğe Oynuyor

Seramik sektöründe yenilikçi ürünlerin sergilendiği UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı tamamlandı. CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen Fuarı, 8 bin 12’si yabancı olmak üzere, 73 bin 281 profesyonel ziyaret etti. Geçtiğimiz yıla göre yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 21'lik rekor artış yakalayan Unicera, Türk seramik sektöründe memnuniyet yarattı. Fuar, aralarında ABD, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Çin, Rusya, Polonya’nın da bulunduğu 126 ülkeden gelen sektör profesyonelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 1.5 milyar dolar ihracat

UNICERA Fuarı, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği (TIMDER) iş birliğinde 60 bin metrekare alanda 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirildi. Fuarda, banyo mobilyalarından, altın kaplama su armatörlerine, akıllı tuvalet ve lavabodan özel tasarım jakuzilere varan yüzbinlerce ürün çeşidi yer aldı. Fuar ve sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, “Sektör olarak Avrupa’nın üretim üssüyüz. Avrupa’da İtalya, İspanya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyoruz ve İkinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz. Katma değeri yüksek olan seramik sektörünün 1,5 milyar dolar ihracatı var. Fuara bağlı olarak sektör ihracatında artış bekliyoruz” dedi.Ertan Sapankaya, “İspanya’da bizim muadilimiz olan dernek yöneticileri ile fuarda bir araya geldik. Görüşmeler yaptık. Önümüzdeki yıl Unicera’ya daha çok ziyaretçi gönderecekler” diye konuştu.

“Unicera’da bu kalabalığı daha önce hiç görmedim”

Unicera’nın şölen havasında geçtiğini belirtenEge Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, “Özellikle lokasyon hem yurt içinden hem de yurt dışından gelenler için çok iyiydi. Fuarda sabahtan akşama kadar hiç oturmadan müşterilerimizle ilgilendik. Yeni kreasyonlarımız müşterilerimizin onayından geçti ve satışa döndü. Bu anlamda fuardan çok memnunuz” dedi.

Serenova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hilmi Alper ise Unicera’nın, Türk seramiğinin gücünü dünyaya gösteren bir fuar organizasyonu olduğunu belirterek, “Fuarın ilk kez CNR Expo’da düzenleniyor olması bizim için bir soru işaretiydi. Fuarın nasıl geçeceğini bilmiyorduk. Unicera’da bu yıl gördüğüm yoğunluğu daha önce hiç görmedim. Standımıza olan ilgiden kaynaklı bir saniye bile dinlenemedik. CNR Expo’nun gücünün yanı sıra tasarımlarımızın da özelliği bunda etkili oldu” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seramik-sektoru-avrupada-ikincilige-oynuyor_157093.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!