Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sevinç: Galatasaray'ın Arsasına Talip Değiliz

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe 600 milyon dolarlık yatırım hedefleyen ve şu ana kadar satın aldığı arsalar için 170 milyon dolar ödeyen Ottoman Fund, Riva'daki arazisine bin villadan oluşan bir konut kompleksi yapmayı planlıyor.

Milliyet Gazetesi/Songül HATISARU
Sevinç: Galatasaray'ın Arsasına Talip Değiliz

ürkiye'de gayrimenkul sektöründe 600 milyon dolarlık yatırım hedefleyen ve şu ana kadar satın aldığı arsalar için 170 milyon dolar ödeyen Ottoman Fund, Riva'daki arazisine bin villadan oluşan bir konut kompleksi yapmayı planlıyor.

Geçen aylarda Galatasaray'ın Riva'daki arazisinin yanında 1 milyon metrekarelik arsa satın alan Ottoman Fund'u yöneten Development Capital Management'in (DCM) Doğu Avrupa ve Asya Direktörü Ertan Sevinç, "Villalar belli gelir grubuna yönelik lüks yaşam konutları olacak. Bu çapta projelere gelecek talep bellidir. Yeni arsa alıp villa sayısını artırmayı düşünmüyoruz " dedi. Sevinç, var olan imar durumuna göre Riva'daki villaların 150 metrekare konut ve 550 metrekarelik büyük bahçelerden oluşacağını söyledi.

Halka açık bir şirket
Ottoman Fund Türkiye'de gayrimenkul yatırımları yapmak üzere kurulmuş İngiliz menşeili bir şirket. Fonun portföyünü yöneten DCM, İngiltere borsasına kote halka açık bir şirket. Ertan Sevinç ve Türkiye DCM'nin başında bulunan İbrahim Öztop sorularımızı yanıtladı.

Riva'da 110 milyon dolar ödeyerek satın aldığınız araziye ne yapacaksınız?
Orta ve üst gelir grubuna yönelik 1000 civarında villa yapacağız. İstanbul'da çok konut yapılıyor. Ancak yapılacak konutlar insanların yaşam tarzını değiştirmeye yönelik olmalı. İnsanlar camdan baktığı zaman yeşili görmeli. Riva'daki arsamızda büyük bahçeli evler olacak. Belli bir kalite standardının tutturulacak olması nedeniyle Riva gözde bir yer.

Galatasaray'ın arsasına talip misiniz?
Galatasaray'ın yanındaki bin dönümlük arsayı aldık. Bin dönümlük bir araziden söz ediyoruz, bu boyuttaki bir arsa projelerimizi gerçekleştirmek için yeterince büyük bir arazi. Bunun dışında Riva'da Galatasaray veya bir başka araziye talip değiliz. Araziyi alırken detaylı araştırmalar yaptık. Bu araziyi almayı çok istiyorduk, hedefimize çok uygundu. Riva'nın en iyi arazisini aldığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra Riva ile ilgili spekülasyonların içinde değiliz.

Anadolu'da arazi bakıyor

Alışveriş merkezi de yapacak mısınız?
Alanya'daki 100 konutluk sitemiz tamamlandı. Şimdi satışları başlıyor. Bunun dışında kimsenin şu anda düşünmediği bazı Anadolu şehirlerinin çok ciddi fırsatlar yarattığını düşünüyoruz. Araştırmalarımız devam etmekle birlikte Kayseri, Trabzon, güneyde Mersin'e bakıyoruz. Anadoluda bünyesinde alışveriş merkezi olacak büyüklükte konut projelerine bakıyoruz. Arsa araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz Türkiye'de kaliteli konut üretip orta ve orta üst sınıfa pazarlamak. Çok yoğun yapılaşma olan yörelerle ilgili tereddütlerimiz var.
Bu nedenle ya şehrin tam merkezinde yani her zaman bir alıcısı olan bölgelere ya da şehre belli bir noktada ama doğal güzelliği olan ve insanların şu andaki konutlarını bırakıp buraya taşınması için farklı özeliklere sahip olan yerlere ilgi gösteriyoruz. Bizce Riva da bunlardan biri.

Villalar 1/25.000'lik planı bekliyor

Kentsel Planlama Merkezi'nin 1/100.000'lik planlama ilkelerine göre Riva arazileri devlet ormanı ve günübirlik rekreasyon alanı vasfında görünüyor? Villa yapabilecek misiniz ?
Villa yapıp yapamayacağımız imar durumunun netleşmesiyle belli olacak. Bunun içinde 1/25.000'lik planların açıklanmasını bekliyoruz. Bu planlar açıklanınca villa yapıp yapamayacağımız belli olacak. Riva'da mevcut durumda ortalama da yüzde 25'lik bir imar izni var. Birde iki katı geçmeyecek konutlar olması gerekiyor. Bu değişebilir de bilemiyoruz. Ancak mevcut durumda arazinizin yüzde 25'i kadar kapalı alan yapabilirsiniz gibi görünüyor.
Bizim arsanın mevcut imar yoğunluğuna göre mesela 150 metrekare evlerin 550 metrekare bahçesinin olması gerekiyor. Ancak Riva'da düşük yapılaşma olacak. Bu da bölgeyi daha da gözde hale getiriyor. Önemli olan burada bizimle birlikte bölgede yatırım yapacak herkesin kanuni sınırlar içinde kalması ki zaten bölgeyle ilgili iş yapan kuruluşlar çok düzgün kuruluşlar. Riva henüz bakir bir yer ve kötü yapılaşma yok. Riva'da daha yoğun bir yapılaşma olsaydı arazi ilgimizi çekmezdi.

Bodrum'a yabancı ilgi gösteriyor

Bodrum Türkbükü'ndeki rezidansları yabancılara mı pazarlayacaksınız?
Bodrum'da 170 dönüm arazi üzerinde 80 milyon dolarlık bir yatırımla içinde büyük bir butik otelinde olacağı rezidanslar yapıyoruz. Türkiye'nin yurtdışındaki en gözde projesi olacak. Cannes'da, Florida'da, New York'ta evi olanların bir de Bodrum'da sahip olmak isteyecekleri özelliklerde rezidanslar yapıyoruz. Çünkü dış basında Bodrum'la ilgili olarak çıkan çok ciddi sayıda haber olmasına karşılık o insanların ulaşabilecekleri konut yok.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/sevinc-galatasarayin-arsasina-talip-degiliz_50414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!