Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

ŞPO İstanbul: Göz Yumulan...

Seyrantepe'de Toprak Kayması: Otistik Çocuk Öldü

Kağıthane’de istinat duvarının tek katlı binanın üzerine çökmesi sonucu evde bulunan aynı aileye mensup 7 kişiden bir çocuk öldü, 3’ü çocuk 5 kişi ise yaralandı. Seyrantepe Barbaros Caddesi’ndeki tek katlı binanın üzerine sabah saatlerinde istinat duvarı çöktü.

Radikal Gazetesi
Seyrantepe'de Toprak Kayması: Otistik Çocuk Öldü

Kağıthane’de istinat duvarının tek katlı binanın üzerine çökmesi sonucu evde bulunan aynı aileye mensup 7 kişiden bir çocuk öldü, 3’ü çocuk 5 kişi ise yaralandı. Seyrantepe Barbaros Caddesi’ndeki tek katlı binanın üzerine sabah saatlerinde istinat duvarı çöktü. Duvarla birlikte binanın çatısı da bu sırada evde bulunan Çapkan ailesinden baba Saim, anne Kezban, çocukları Melek (14), Murat (18), Saime (8), Zeynep (15) ve Merve’nin (9) üzerine yıkıldı. Olayı fark eden komşuları, ardından da itfaiye ekipleri göçük altındaki Çapkan ailesini yıkıntıdan çıkarttı. Hastaneye kaldırılan ve otistik olduğu öğrenilen Melek Çapkan hayatını kaybetti. Murat, Saime ve Zeynep Çapkan da kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Baba Saim ve anne Kezban Çapkan ise olaydan hafif yaralı kurtuldu.

Olaydan yara almadan kurtulan Mete Han İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi Merve Çapkan, yaşadıklarını, "Okula gitmek için hazırlanıyordum. Annem de kahvaltı hazırlıyordu. Birdenbire çatı üzerimize çöktü" şeklinde dile getirdi. Bu arada olay yerine gelen baba Saim Çapkan, göçüğün yaşandığı evine girdi. Çapkan, sinir krizleri geçirince buradaki sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü. Çevrede toplanan bazı vatandaşlar da belediye yetkilileri ve diğer ilgililere tepki gösterdi.

Kaymakam vekili: Tapuları yokmuş

Kağıthane Kaymakamvekili Osman Kaymak ile İlçe Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Seyrantepe’de çöken istinat duvarının altında kalan evde incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen Osman Kaymak, 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı göçüğün meydana geldiği evde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kaymak, göçüğün meydana geldiği evin bulunduğu bölgenin yeşil alan olduğunu ve vatandaşların tapularının bulunmadığını, bu nedenle oturulmaması gerektiğini söyledi.

"Ama Türkiye’nin bir gerçeği gecekonduyu yıkıp yeniden yapamıyorsunuz" diyen Kaymak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Binalarla ilgili daha önceden tehlike arz ettiğine dair bir rapor yok. Bu da araştırılacak. Toprak kayması olmuş, ama binanın tehlike arz edip etmediği önemli. Bir rapora rağmen oturtuluyorlarsa bu da adli yönden araştırılır. Tehlike arz eden binalar boşaltılıyor."

Kaymak, olayda yaralanan vatandaşların misafirhaneye taşınacaklarını ifade etti.

Belediye başkanı: Tasfiye edeceğiz

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, bölgede 400’ün üzerinde gecekonduyu tasfiye ettiklerini ve 400’ün üzerinde yeni konut yaptıklarını anlattı. Şu anda da konut inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Kılıç, Hamidiye Mahallesi’nde 220 konutun inşaatına başlandığını, konut ürettikçe bu bölgeleri tasfiye edeceklerini söyledi.

Bölgede 1500’e yakın ıslah edilmeyen gecekondu bulunduğunu belirten Kılıç, "Yeşil alan ve hazine arazisi üzerinde, yol üzerine kalan 1500 gecekondu var. Bunların tasfiyesini yapacağız. Yerel yönetim olarak her zaman görevdeyiz. Aşırı yağmurda doğal afetlerle her zaman karşı karşıyayız. Vatandaşlarımızın yanındayız. Üzüntülüyüz, bir yavrumuzu kaybettik" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyrantepede-toprak-kaymasi-otistik-cocuk-oldu_66584.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!