Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siemens Tasarımlarının Beyni Gerhard Nüssler İstanbul’daydı

Siemens Ev Aletleri, Siemens ürünlerine hayat veren Siemens Marka Dizayn Başkanı Gerhard Nüssler’i İstanbul’da ağırladı. Nüssler, katılımcıları tasarımın bugününde ve geleceğinde bir yolculuğa çıkardı. Bir tasarımı başarılı kılan özelliklerden yaratıcılığa, tasarımda fonksiyonelliğin yerinden sürdürülebilirliğe kadar çok çeşitli konular Nüssler’in

yapi.com.tr
Siemens Tasarımlarının Beyni Gerhard Nüssler İstanbul’daydı

Siemens Ev Aletleri, Siemens ürünlerine hayat veren Siemens Marka Dizayn Başkanı Gerhard Nüssler’i İstanbul’da ağırladı. Nüssler, katılımcıları tasarımın bugününde ve geleceğinde bir yolculuğa çıkardı. Bir tasarımı başarılı kılan özelliklerden yaratıcılığa, tasarımda fonksiyonelliğin yerinden sürdürülebilirliğe kadar çok çeşitli konular Nüssler’in gündemindeydi. Almanya’da 13 kişiden oluşan geniş bir tasarım ekibinin liderliğinde bugüne kadar çok sayıda Siemens tasarımına hayat veren Gerhard Nüssler, Siemens’in tasarım anlayışına ilişkin şunları söyledi:

“Kimi zaman teknoloji tasarımın, kimi zamansa tasarım teknolojinin yaratım sürecine yön veriyor. Ankastre alanında en geniş ürün yelpazesine sahip olan Siemens Ev Aletleri’nin küresel bir anlayış ile oluşturduğumuz tasarımlarını, estetik ve teknolojiyle harmanlayarak yenilikçiliği ortaya çıkarıyoruz. Hayata değer katan tasarımlar geliştirirken, markamızın kurucusu Werner von Siemens’in 'insanlığa hizmet adına gelişim için çalışmak' mottosu, bugün bize hala ilham veriyor. Eğer fırın gibi bir ürünü alıyorsanız, uzun vadeli bir yatırım yapıyorsunuz demektir. Bu nedenle tasarımın, uzun süre heyecanınızı ve ilginizi canlı tutacak özelliklere sahip olması önem taşır. Cihazlarımızın özelliklerini ve teknolojik üstünlüklerini görsel olarak da uzun süre yansıtmaları gerekiyor. Siemens ev aletlerinin karakteristik özelliğini, tasarımda bütünsel olarak öne çıkan estetik mükemmeliyet ve dayanıklılık oluşturuyor. Siemens tasarımlarında geleceğin fikirleri bir araya geliyor ve ortaya çıkan bütün, her zaman bu fikirlerin özetinden fazlasını sunuyor. Sürekli yenilikçilik, birinci sınıf hammadde kullanımı ve ileri teknoloji tasarımlarımızın temelini oluşturuyor. Siemens ev aletlerinin tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya fonksiyonel teknoloji, kullanım kolaylığı ve estetik sunabilmesinde bu yaklaşımımızın rolü bulunuyor”.

Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya da, Siemens tasarımlarını geliştiren en yetkin ismi Türkiye tasarım dünyası ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Siemens Ev Aletleri’nin tasarımlarına hayat veren Marka  Dizayn  Grubunun Başkanı Gerhard Nüssler, bilgi birikimini ve deneyimini Türkiye tasarım dünyası ile paylaşmak üzere aramızdaydı. Tasarım, özellikle beyaz eşya tasarımı konusunda bilgi birikimini ve yaklaşımını katılımcılara açan Gerhard Nüssler’le interaktif, verimli bir etkinlik gerçekleştirdik. Gerek uluslararası tasarım alanında, gerekse Siemens’te çok özel bir yeri olan bu dahi tasarımcının fikirlerinin ülkemiz tasarım dünyası için  ufuk açıcı olduğuna inanıyoruz. Böylesi etkinliklerin ülkemizde tasarım alanının gelişmesine önemli katkıları olacaktır”.

Gerhard Nüssler, aralarında 'iF Product Design Award', 'Universal Design Award', 'Red Dot Design Award'ın da bulunduğu, tasarım dünyasının prestijli ödüllerinin de sahibi.

Siemens Ev Aletleri ve tasarım

* Siemens Ev Aletleri, temelleri Alman teknoloji ekolüne dayanan deneyimi ve bilgi birikimini yenilikçilik ile harmanlayarak, özgün bir tasarım anlayışı kazanıyor. Tasarımda devrimsel değil, evrimsel değişikliklerden yana olan Siemens, ürünlerinin yaratım aşamasında global mimariden ilham alıyor. 

* Hayata değer katan ürünlerin erişilebilir olması da Siemens Ev Aletleri’nin tasarım çalışmaları alanına giriyor. Verimlilik, sürdürülebilirlik ilkesi ile hayat standartlarının herkes için geliştirilmesine destek olmayı hedefleyen kuruluş bu yönde sade fakat göz alıcı, detaylarda farklılığını belli eden ve çok fonksiyonlu, ileri teknolojiye sahip ürünler sunmaya devam ediyor. Siemens Ev Aletleri tüm üretim süreçlerinde, kullandığı teknolojide ve tasarımlarında sürdürülebilirlik ilkesi ile hareket ediyor. Değişik faaliyet alanlarındaki megatrendler takip edilerek, Siemens’in sürdürülebilirlik prensibi içinde modası kolay geçmeyen tasarımlara dönüştürülüyor.

* Doğanın sürdürülebilirliğinin güvence altına alınması Siemens Ev Aletleri’nin tasarım anlayışının bir parçası. Çevreciliğin, tasarım olgusunun içinde doğası gereği varolduğuna inanan Siemens Ev Aletleri, sürdürülebilirliğe her boyutu ile yanıt veren ekolojik ve ekonomik tasarımlar sunuyor.

* Siemens Ev Aletleri, 'Gelecek Evinizde' sloganı ve 'ecoPlus' yaklaşımıyla enerji tasarrufuna katkıda bulunan ürünler geliştiriyor. Kuruluş özellikle 1992 yılından bu yana geliştirdiği çözümlerle günlük ihtiyacı karşılayan, bütün ev aletleri için her zaman optimal hizmeti, donanımı ve enerji tüketimi sağlayan modern ürünler sunuyor.

* Fonksiyonel teknoloji, kolay kullanım ve estetiğin akıllıca bir araya geldiği Siemens Ev Aletleri ürünleri, dünyadaki milyonlarca kullanıcısının günlük hayatını kolaylaştırıyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/siemens-tasarimlarinin-beyni-gerhard-nussler-istanbuldaydi_80350.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!