Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siemens Yatırımı Arttıracak

Alman Siemens'in Türkiye biriminin genel müdürü Hüseyin Geliş , 2007'de Türkiye'de 2.5 milyar Avro ciro elde eden firmanın 4 yılda Türkiye'ye 1 milyar Avro yatırım yapacağını ve bu kapsamda Gebze'de yaklaşık 200 milyon Avro'luk yeni bir fabrika kurmayı planladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi



ünyanın önde gelen elektrik enerjisi ve elektronik ekipman üreticisi Alman Siemens'in Türkiye biriminin genel müdürü Hüseyin Geliş , 2007'de Türkiye'de 2.5 milyar Avro ciro elde eden firmanın 4 yılda Türkiye'ye 1 milyar Avro yatırım yapacağını ve bu kapsamda Gebze'de yaklaşık 200 milyon Avro'luk yeni bir fabrika kurmayı planladıklarını söyledi.

Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ'de genel müdür olarak ekimde göreve başlayan Geliş, Türkiye'de organik büyümenin yanı sıra inorganik büyüme için de üretim yapan veya Ar-Ge faaliyetinde bulunan firmalardan satın almalar yapabileceklerini söyledi.

Geliş şöyle devam etti: " Yatırımlarımızın yaklaşık yüzde 45'i, Türkiye'deki 3 ana faaliyet alanımız olan enerji, endüstriyel sistemler ve tıbbi tanı cihazlarından, enerjiye ayrılacak. Biz Siemens için Avrupa'da yatırım yapılması gereken 3 ülkeden biri olarak Türkiye'yi belirledik. Türkiye'deki büyüme potansiyeline inanıyoruz. Planladığımız yeni fabrika ilk aşamada enerji dağıtım ve üretim ile orta düzey gerilim ekipmanları üretecek. Yeni fabrika ikinci aşamada da otomasyon ekipmanları üretmeye başlayacak. Buraya 3 yılda toplam yaklaşık 200 milyon Avro'luk yatırım yapacağız. Burada ayrıca kendi enerjimizi de üretmeyi planlıyoruz. Bu tesis, Türkiye'deki en 'yeşil', tesis olacak. Yağmur suyu bile kullanılacak ."

2000'de Hindistan'da CFO görevini yürütme teklifi alan Geliş, 2005'te " Business Today " dergisi tarafından, Fortune 500 şirketleri arasındaki en iyi 10 CFO arasında gösterilmişti. Hindistan'da kaldığı 5 yılı, iş hayatının en renkli ve mutlu dönemi olarak nitelendiren Geliş, 1 Ekim 2007 tarihinde Türkiye'de genel müdürlük görevini üstlenmeden önce son olarak Siemens Canada Ltd.'de başkan yardımcısı ve CFO görevlerini yürütmekteydi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/siemens-yatirimi-arttiracak_60528.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!