Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sika Yapı Kimyasalları Parex'i Satın Aldı

Yapı kimyasalları, endüstriyel imalatta kullanılan özel yapıştırıcılar ve sızdırmazlık ürünlerinde faaliyet gösteren Sika Yapı Kimyasalları, 1,2 milyar İsviçre Frangı değerinde yıllık satış kapasiteli Parex’i satın aldı.

yapi.com.tr
Sika Yapı Kimyasalları Parex'i Satın Aldı

Dünyada 101 ülkede ve 300’ün üzerinde fabrikada üretim gerçekleştiren İsviçre merkezli Sika, geniş bayi dağıtım ağı ile bilinen Parex’i satın aldı. Bu satın alma ile inşaat tamamlayıcı pazarına yönelik ürün portfolyosunu genişleten Sika, 2019 yılında 8 milyar İsviçre Frangı’nı aşan satışlara ulaşmayı hedefliyor.

2017 yılında mastik ve yapıştırıcı üreticilerinden ABC Kimya ve Dış Ticaret A.Ş’yi bünyesine katan, ardından da Parex’in satın alımını tamamlayan Sika’nın hedefi, globaldaki büyüme trendini Türkiye’de de devam ettirmek. Sika Yapı Kimyasalları, yıllık toplam 195 bin ton üretim kapasitesi ve 2018 yılı sonuçlarına göre yüzde 26 büyüme oranı ile EMEA Bölgesi’ndeki büyük ve karlı büyümeyi Türkiye’de gerçekleştiren firmalardan biridir. Şirket, iki üretim tesisi ve tüm bölgelerde aktif 2 bin satış noktası ile bölgede 5 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

 Turgay Özkun

29 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren Sika Türkiye’nin, Türkiye’de 7 bölge ofisi ve 250’den fazla çalışanı bulunuyor. Türkiye’nin, Sika için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Sika Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Turgay Özkun, “Sika Türkiye olarak zengin ürün gamımız sayesinde inşaatın her aşamasında çözüm üretebiliyor ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyümemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 3. Boğaz Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Yusufeli Barajı, 3. Havalimanı gibi ülkemizin stratejik öneme sahip dev altyapı projelerinin çözüm ortağı olduk. Bunlarla birlikte STAR Rafineri ve Tüpraş gibi büyük endüstriyel tesislere de teknik çözümlerimiz ile hizmet veriyoruz. Parex’in satın alımıyla birlikte Türkiye’deki büyümemizi daha da hızlandırarak devam ettireceğiz” dedi.

 Mehmet Aksun

ParexGroup Türkiye Genel Müdürü Mehmet Aksun ise Parex’in 1,2 milyar İsviçre Frangı değerinde yıllık satış ile devralınması ile ilgili şunları söyledi: “Bu satın alma ile iki güçlü şirket bir araya geldi. Küresel olarak lider bir teknik harç ve su yalıtım sistemleri üreticisi olan Parex’in Sika tarafından devralınması, ürün portföyü ve strateji olarak tamamlayıcı olan iki markayı çok daha ileriye taşıyacak bir gelişme. Geniş çaplı Ar-Ge uzmanlığı ve teknik üstünlüğü ile bilinen Parex, 23 ülkede bulunuyor ve tüm dünyada 74 adet fabrika işletiyor. Bu satın almanın en önemli yanı artık daha büyük ve daha verimli bir organizasyonla müşterilerimize daha çok çözüm üretebilecek olmamız. Daha geniş ürün yelpazesi ve uygulayıcı bayi portföyü ile hem yurtiçindeki sektör kalitesini hem de ihracat rakamlarını artırmayı planlıyoruz”.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sika-yapi-kimyasallari-parexi-satin-aldi_174846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!