Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sıkışan, Villasını Satışa Çıkarıyor

Nakit sıkışıklığı villa sattırıyor. Alkent’te, Ardıçlı Evler’de, Beykoz Acarkent’teki satılık villa sayısındaki olağan dışı artış dikkat çekiyor. Emlak şirketlerinin yorumuna göre, bu satışların ana nedeni kriz! Nakite sıkışan, özellikle küçük ve ortaboy firma sahipleri, evlerini satmaya yöneliyor.

Milliyet Gazetesi
Sıkışan, Villasını Satışa Çıkarıyor

Nakit sıkışıklığı villa sattırıyor. Alkent’te, Ardıçlı Evler’de, Beykoz Acarkent’teki satılık villa sayısındaki olağan dışı artış dikkat çekiyor. Emlak şirketlerinin yorumuna göre, bu satışların ana nedeni kriz! Nakite sıkışan, özellikle küçük ve ortaboy firma sahipleri, evlerini satmaya yöneliyor.

İstanbul Bahçeşehir’de toplam 900 villa bulunan Ardıçlıevler sitesinde, fiyatları 350 bin dolardan başlayıp 700 bin dolara kadar değişen fiyatlarla satışa çıkarılan 85 villa var. Büyükçekmece’de bulunan Alkent 2000 sitesinde 52 satılık villa var. Bunların satış fiyatı 700 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. 1450 konut olan Beykoz Acarkent’te fiyatları 500 bin dolarla 1.5 milyon dolar arasında değişen 250 villa satılık durumda.

Yüzde 30 artış

Bu villa sitelerinde her dönemde satışların olduğunu ancak bu dönemde geçen yıla göre satışa çıkarılan konut sayısında yüzde 30 civarında artış yaşandığına dikkati çeken emlak şirketleri, satışa çıkan sayısındaki artışa karşın talebin düşük seyrettiğini belirtti. Eskidji Büyükçekmece Bölge Ofisi’nden Haluk Palancı, villalarda oturan insanların çoğunun KOBİ ve sanayici olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Kriz ciddi anlamda etkisini gösteriyor. İnsanlar, nakit sıkıntısını lüks evlerinden vazgeçerek kapatmaya çalışıyor. Alkent 2000’de fiyatları 450 bin dolardan 2 milyon dolara 50’nin üzerinde satılık villa var. Bu bölgede Alkent 2000’den başka Tulip A, Pelican Hill, Greenpark, Hisar Evleri, Toskana Vadisi projeleri var. Toplamda 5 bini aşan konut ve 2 bin yeni villa var. Satışa çıkan konut sayısı arttığı gibi, satış süreleri de arttı. İkinci el evler değerinin yüzde 40 - 50 altında satılıyor.”

Satıp 2 daire alıyor

Remax Kom Bahçeşehir’den Ahmet Doğan, Bahçeşehir’de yeni yapılan 14 proje olduğunu, bunun yanı sıra oturduğu evi satmak isteyenlerin sayısının da arttığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Villayı satıp daire alanlar var. Villanın masrafı fazla. 2 daire alıp birini kiraya veriyorlar. Yeni projelerde ödeme koşulları çok uygun, fiyatlarda ilk çıkışa göre yüzde 25 düşürüldü. Bahçeşehir’de kısa sürede 10 bin yeni konut üretildi. Bu ikinci el piyasasını yavaşlattı. Ekonomik sıkıntıdan villalarını satan insanlar artık dolar değil TL’den satışa çıkarıyor evlerini. Fiyatların düşmesine rağmen satış süresi uzadı. Bir villanın satış süresi için 6 aylık sözleşme yapıyorduk, şimdi 1 yıla çıkardık.“

İki villasını birden satan var

Remax 7 Tepe’den Hasan Can, Beykoz bölgesiyle ilgili olarak, “Acarkent sitesinde 1450 konuttan 250’si satışta. Fiyatlar 700 bin ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor. Geçen yıla göre satışa çıkan konut sayısı yüzde 30 arttı. Normal fiyattan alıcı yok. İnsanlar ölü fiyatın peşinde. Oturanların çoğu sanayici. Nakit sıkıntısından satanlar var. Remax Corner Olcay Bozkurt, Göktürk Kemerburgaz bölgesinde 20 site olduğunu, satışa çıkan konut sayısında artış gözlendiğini ifade ederek, “Medyadan tanınan sanayicilerimiz bile evlerini satışa çıkardı. 2 villasını birden satan var. Fiyatlar 500 bin dolar ile 7 milyon arasında değişiyor” dedi.

Kemer Country Satış ofisi Müdürü Hale Altınkılıç, “Kemer Country’de toplamda 1300 konut var. Geçen yıl bu dönemlerde 45 villa satıştaydı. Bu yıl 52 villa satışta. Satılabilen villa sayısı düşük” dedi.

TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner konut piyasasıyla ilgili değerlendirmesinde, “Lüks konutlarda sınırlı talep ile fiyat artışları sınırlı kalacak hatta fiyatlarda gerilemeler olacak. B tipi standart ve nitelikli konutlar talebi ise hızla genişleyecek” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sikisan-villasini-satisa-cikariyor_68013.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!