Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Silivri'de Emlak Fiyatları Tavan Yapacak"

3'üncü havaalanından sonra emlak fiyatlarında düşüş yaşayan Silivri, bölgede doğalgazın bulunmasıyla hareketlendi.

yapi.com.tr
"Silivri'de Emlak Fiyatları Tavan Yapacak"

İstanbul'un en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Silivri'ye 'doğalgaz' piyangosu vurdu. Petrol-gaz arama ve üretim şirketi Merty Energy, Silivri yakınlarındaki Çayırlık-1 kuyusunda 450-500 metrederinlikte ekonomik değeri yüksek olan doğalgaz keşfetti. 3'üncü havalimanının bölgeye yapılmayacağının açıklanmasından sonra emlak fiyatlarında düşüş yaşayan ilçeye bu gelişmenin doping etkisi yapması bekleniyor. Özellikle konut fiyatlarının bundan olumlu etkileyeceği düşünülüyor. Sabah'ın haberine göre, gayrimenkul uzmanları, ilçede hayata geçirilecek projeler ve bu tarz gelişmelerle birlikte Silivri'nin önümüzdeki yıllarda daha çok ivme kazanacağını düşünüyor.

Üretim 2 ay sonra

Merty Energy CEO'su Ongun Yoldemir, "Çayırlık-1 kuyusunun testleri bittikten sonra Damlıca-1 test edilecek ve her iki saha 2-3 ay içinde üretime alınarak ülke ekonomisine kazandırılacak" dedi. Son yıllarda artan çalışmalar sonucunda bu keşfi yaptıklarını belirten Yoldemir, "Kuyuların üretim miktarları yakında belli olacak" diye konuştu. Yoldemir, ruhsatlı sahanın tamamında açacakları yeni geliştirme kuyularıyla toplam doğalgaz rezervinin birkaç milyar metreküpe ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi. Bu yıl yerli doğalgaz üretiminin 700 milyon metreküp olması bekleniyor. Türkiye'nin yıllık gaz tüketiminin ise 2013'te 47.6 milyar metreküp olacağı öngörülüyor.

Fiyatlar tavan yapar

Çayırlık-1'in merkeze çok yakın bir lokasyonda olduğunu belirten Atilla Emlak'ın sahibi Atilla Çetinkaya, bölgede doğalgazın bulunmasıyla emlak fiyatlarının tavan yapacağını söyledi. Çetinkaya, "3'üncü Havaalanı'nın burada yapılacağı söylentileri, arsa ve konut fiyatlarını çok yükseltmişti. O dönemde tapu dairesinde kuyruklar vardı. Herkes konut ve arsaya yatırım yaptığı için fiyatlar birden iki katına çıktı. 3'üncü Havaalanı'nın Arnavutköy'de yapılacağının açıklanmasıyla, fiyatlar dip yaptı. Bölgede oluşan olumlu gelişmelerle fiyatların yeniden yükseleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Metrekaresi 1000 TL

Bölgedeki nüfusun 2 yıl içinde 100 bin'den 200 bin'e çıktığını söyleyen Atilla Çetinkaya, Beylikdüzü doyuma ulaştığı için Silivri'ye doğru göç olduğunu ifade etti. Silivri merkezdeki arsaların metrekare fiyatlarının 300-400 TL arasında değiştiğini söyleyen Çetinkaya, "Silivri'nin merkezinden uzaklaştıkça fiyatlar değişiyor. Örneğin Değirmenköy'de arsaların metrekaresi 25 TL'den başlıyor" dedi. Konutlarda metrekare fiyatlarının 1000-bin 200 TL arasında değiştiğini kaydeden Çetinkaya, bölgede kiraların ise 350 TL'den başladığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/silivride-emlak-fiyatlari-tavan-yapacak_104798.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!