Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Hızlı Tren Çilesi

Sincan'da Çile Sona Erdi Gibi

Sincan’daki hızlı tren çilesinin gündeme gelmesinin ardından harkete geçen yetkililer, her yağmurda oluşan göletle ilgili çalışma başlattı. Bölge halkının kabusu haline gelen, köprü altı göletine dün Sincan Belediyesi ve ASKİ ekipleri müdahale etti. Ahi Evran Mahallesi Muhtarı Yaşar Kürkaya, "Ekipler müdahale etmişler. Bugün çalışmaların devam

Hürriyet Gazetesi
Sincan'da Çile Sona Erdi Gibi

Sincan’daki hızlı tren çilesinin gündeme gelmesinin ardından harkete geçen yetkililer, her yağmurda oluşan göletle ilgili çalışma başlattı. Bölge halkının kabusu haline gelen, köprü altı göletine dün Sincan Belediyesi ve ASKİ ekipleri müdahale etti. Ahi Evran Mahallesi Muhtarı Yaşar Kürkaya, "Ekipler müdahale etmişler. Bugün çalışmaların devam edeceği bilgisi aldık. Umarım kalıcı bir çözüm olur" dedi.

Sincan Ahi Evran Mahallesi tuğla ocakları bölgesinden geçen hızlı tren için yapılan köprünün alt kısmında her yağmurda oluşan göletle ilgili çıkan haberlerin ardından yetkililer harekete geçti. Bölge halkının kabusu haline gelen, köprü altı göletine dün Sincan Belediyesi ve ASKİ ekipleri müdahale etti. Ahi Evran Mahallesi Muhtarı Yaşar Kürkaya, "Ekipler dün müdahale etmişler. Bugün çalışmaların devam edeceği bilgisi aldık. Umarım kalıcı bir çözüm olur" dedi. Kürkaya şunları söyledi:

"Dün Sincan Belediyesi ve ASKİ ekipleri bölgeye gelerek bir çalışma yaptı. Asfalt atarak sorunu o gün için çözdü. Bugün yeniden gelerek çalışmaları devam ettireceklerinin bilgisini aldık. Bizim tespitlerimize göre altyapı çalışmasını yapıp bir ızgara koyulmadan sorun kökten çözülmez. Yetkililerin bunu gözden geçirip çalışmayı buna göre yapacağı inancındayım. Aksi takdirde vatandaşımızın çilesi devam edecek"

Kabus sona erecek

Bir yıl önce hızlı trenin geçmesi için yapılan ve her yağmurda gölete dönen köprü altı bölge halkının yaşamını kabusa çeviriyordu. Köprünün altından araçların geçmesi imkansız hale gelirken, yayalar da köprünün diğer tarafına geçemiyordu. Köprünün diğer tarafında bulunan okula gidemeyen öğretmenler ders saatini kaçırıyordu.

Sincan Belediyesi’ne dilekçe vererek durumu bildiren Evran Mahallesi Muhtarı Yaşar Kürkaya, belediyeden, "Konunun muhatabı TCDD" yanıtını almış, TCDD de topu yüklenici firmaya atmıştı. Ankara Hürriyet’in "Sincan’da hızlı tren çilesi" haberinin ardından yetkililer harekete geçerek sorunun çözülmesi için ilk adımı attı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sincanda-cile-sona-erdi-gibi_68313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!