Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinemacılar Emek için Sokakta

Türkiye’de pek çok sinemacı ve sinemaseverin gönlünde çok özel bir yeri olan tarihi Emek Sineması’nın yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmak istenmesi, dün akşam Taksim’de büyük bir yürüyüşle protesto edildi. Saat 17.00’de Taksim Meydanı’nda toplanan kalabalık, ‘Yıktırmayacağız’ pankartlarının arkasında Emek Sineması’na kadar yürüdü.

Radikal Gazetesi
Sinemacılar Emek için Sokakta

Türkiye’de pek çok sinemacı ve sinemaseverin gönlünde çok özel bir yeri olan tarihi Emek Sineması’nın yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmak istenmesi, dün (18 Nisan) akşam Taksim’de büyük bir yürüyüşle protesto edildi. Saat 17.00’de Taksim Meydanı’nda toplanan kalabalık, ‘Yıktırmayacağız’ pankartlarının arkasında Emek Sineması’na kadar yürüdü. Çok sayıda pankart ve dövizin taşındığı, ‘Emek bizim, İstanbul bizim’ sloganını, protesto alkışı ve ıslıklarının takip ettiği şenlikli yürüyüşe binlerce Emek izleyicisi ve sinemaseverin katıldığı gözlendi.

Çarşı grubu da katıldı

Aralarında Gevende grubu üyelerinin de olduğu küçük bir orkestranın eşlik ettiği yürüyüşte Tuncel Kurtiz, Rutkay Aziz, Semih Kaplanoğlu, Durul Taylan, Pelin Esmer, Özcan Alper, Hüseyin Karabey, İnan Temelkuran, Mert Fırat, Ülkü Duru, İştar Gökseven, Serhat Tutumluer, Mehmet Ali Nuroğlu, Onur Saylak, Melih Selçuk, İlksen Başarır, Serra Yılmaz, Gaye Boralıoğlu, Zafer Algöz, Güven Kıraç, Sermet Yeşil, Selen Uçer, İpek Bilgin, Derya Durmaz, Eylem Yıldız, Sevilay Demerci, Şebnem Sönmez, Rıza Kocaoğlu gibi çok sayıda sinemacı ve oyuncu hazır bulundu. Sinema yazarları da neredeyse tam kadro oradaydı. Film festivalinin tanıtım filmlerinde de görülen Emek Sineması’nın eski çalışanları da göğüslerinde ‘Emek’i yıktırmayacağız’ çıkartmalarıyla yürüyüşe katıldı. Çarşı grubu ‘Çarşı, Emek’in yıkılmasına karşı’ pankartı açtı.

Emek’in önünde Tuncel Kurtiz bir konuşma yaptı, Mert Fırat ise ‘Emek’i yıktırmayacağız’ bildirisini okudu. Emek yıkımını protesto eden açıklamanın ardından kalabalık bir süre daha Emek’in sokağından ayrılmadı, orkestranın çaldığı ‘Hababam Sınıfı’ melodisi eşliğinde protesto uzun süre devam etti.

Kültür Bakanı’na ‘plastik lale’ ödülü

Protestocuların büyük bölümü Emek Sineması sokağından İstiklal Caddesi’ne taştı. Kalabalığın dağılmasından sonra Emek’in önünden ayrılmayan bir grup protestocu Emek’i yerinden edecek yenileme projesinde imzası bulunan Kültür Bakanı, Beyoğlu Belediye Başkanı, İstanbul 2010 Ajansı ile proje mimarının ‘plastik lale’yle ödüllendirildiği sembolik bir tören düzenledi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinemacilar-emek-icin-sokakta_78728.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!