Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinemasız Beyoğlu'na Doğru

Türk sinemasıyla, Yeşilçam’la özdeşleşmiş Beyoğlu’ndaki sinemalar bir bir kapanıyor. Yeşilçam Sokağı’nın yakınında yer alan Emek ve Alkazar’ın ardından önceki akşam Yeni Rüya Sineması’nın kapısına kilit vuruldu.

Radikal Gazetesi
Sinemasız Beyoğlu'na Doğru

ürk sinemasıyla, Yeşilçam’la özdeşleşmiş Beyoğlu’ndaki sinemalar bir bir kapanıyor. Yeşilçam Sokağı’nın yakınında yer alan Emek ve Alkazar’ın ardından önceki akşam Yeni Rüya Sineması’nın kapısına kilit vuruldu. Yıkılması gündemde olan Serkl Doryan binasında bulunan Yeni Rüya’da gösterilen son film ‘Min Dit’ oldu.

İstanbul Film Festivali sırasında Emek Sineması’nın yıkılmasına karşı çeşitli eylemler yapan sinemaseverler, önceki gece Yeni Rüya’nın önünde toplandı. Saat 21.00’deki son gösterim öncesinde toplanan kalabalık, bir saat boyunca ‘İşte bakın burayı yıkıyorlar, yerine AVM yapıyorlar’, ‘Seyirci kalma, sinemana sahip çık’, ‘Beyoğlu’nda AVM istemiyoruz’, ‘Emek bizim İstanbul bizim’, ‘Yeni Rüya bizim İstanbul bizim’, ‘İnci bizim İstanbul bizim’ diye slogan attı. İstiklal Caddesi’nden geçenlerin de destek verdiği eylemde Yeni Rüya’nın yanı sıra hemen yanındaki tarihi İnci Pastanesi’ne de ‘Kapattırmıyoruz Sahip Çıkıyoruz’ bez afişi asıldı. Gösteri sonrası kapanması gündemde olan İnci Pastanesi’nden eylemcilere profiterol dağıtıldı.

Daha önce Saray, Yeni Melek, Elhamra, Lale Sineması’nın kapandığı Beyoğlu’ndaki Sinepop’un yakında kapanacağı, Beyoğlu Sineması’nın da maddi zorluklar yüzünden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu biliniyor. Anlaşılan yakında Beyoğlu’nda Atlas ve Fitaş dışında sinema kalmayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinemasiz-beyogluna-dogru-_79303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!