Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Sinematek' Kadıköy’de Yeniden Hayat Bulacak

Kadıköy Belediyesi, 12 Eylül 1980 darbesiyle kapanan Sinematek Derneği’nden sonra Sinematek ruhunu yeniden canlandırıyor. Yoğurtçu Parkı yakınlarında inşaatına başlanan ve 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Sinematek/Sinemaevi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

yapi.com.tr
'Sinematek' Kadıköy’de Yeniden Hayat Bulacak

Temeli atılan ve inşaatı tüm hızıyla devam eden Sinematek/Sinemaevi’nin tanıtımına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra ünlü yönetmenler Pelin Esmer, Tayfun Pirselimoğlu ve Sinematek’in yeniden Kadıköy’de kurulmasına öncülük eden Jak Şalom ile çok sayıda sinemasever katıldı. Etkinlik sonunda geceye katılan sanatseverler 'To be or not to be/ Olmak ya da olmamak' adlı filmi izledi.

"İlk defa bir belediye tarafından çalışılmış bir çaba"
5 Ağustos 1965 tarihinde Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından İstanbul'da kurulan Sinematek Derneği'nin kayıtlı ilk üyesi olan ve yıllar sonra Sinematek’in yeniden Kadıköy’de kurulmasına öncülük eden Jak Şalom, "Bugün yapmaya çalıştığımız şey, bu defa daha önemli ve bütün bir kurum oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda arşiv de oluşturacağız. Kitaplığımız ve 200 kişilik bir sinema salonumuz olacak. Seminerler, konferanslar, atölyeler düzenleyeceğiz. Genç sinemacılarla, kısa filmcilerle çalışmak istiyoruz. Sinematek, Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından çalışılmış bir çabadır" dedi.

"Sinematek çok önemli bir ihtiyaçtı"
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da, "Sinematek’i bu çağa uygun bir şekilde yeniden hayata geçirmeye karar verdik. Şu anda inşaat aşamasında. Çok önemli bir ihtiyaçtı. Sinema salonları neden sadece alışveriş merkezlerinde ve hayatın içinde değil. İnsanlar kültürle, sanatla bir arada yaşayıp kendi geleceklerini daha mutlu inşa etmek istiyorlar. Bu projenin insanlar tarafından çok sıcak karşılanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İnşaat tüm hızıyla sürüyor
Sinema izleyicisine düzenli ve sistematik programlarla, sinema tarihine mal olmuş yerli ve yabancı sinemadan örneklerin sunulacağı Sinematek/SinemaEvi 2018’in son aylarından itibaren Kadıköy Yoğurtçu Parkı yakınlarında yepyeni bir binada hayata geçecek. DHA'da yer alan habere göre; temeli atılan ve inşaatı tüm hızıyla devam eden Sinematek/Sinemaevi binasında bütün teknik yeniliklerle donatılmış 200 kişilik bir salon bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinematek-kadikoyde-yeniden-hayat-bulacak_165923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!