Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Singapur Sanat Okulu




Foto: Patrick Bingham-Hall

Singapur’un sanat ve eğlence merkezine girişte kilit bir noktada konumlanan projede, biri kamusal kullanıma, diğeri ise güvenli, kontrollü etkileşime ayrılmış, birbiriyle görsel iletişimini koparmayan iki yatay katman yaratılması hedeflenmiş. Böylece bir taraftan güvenli bir eğitim ortamı yaratılırken, öte taraftan da kamusal alan ve daha geniş sanat çevreleriyle etkileşim sağlanması amaçlanmış. Bu katmanlardan biri olan The Backdrop, bir konser salonu, tiyatro ve küçük performans alanlarından oluşan bir platform. Okul, bu perdenin arkasından kamusal alanla iletişim kuruyor. Yüksek ses, performans alanlarının arasındaki esnek açıklıklar, okulda gerçekleştirilen aktivitelerin dışardan da izlenebilmesini sağlayacak kentsel bir kısa yol düşüncesiyle tasarlanmış. The Backdrop, şehir manzarasını yeni ve farklı biçimlerde çerçeveleyen heykelsi bir yüzey olarak tasarlanmış.

Foto: Patrick Bingham-Hall

Korunaklı okul bölümünü kapsayan The Blank Canvas ise basit, esnek bir yer olarak düşünülmüş. Metafor olarak mimari çerçeveden ziyade eğitsel içeriğe yoğunlaşan tasarım, bu anlamdaki fırsatları araştırıyor. Güvenli erişim noktalarıyla ulaşılan dikdörtgen biçiminde üç büyük blok, dolaşım alanları ve kamusal bölümlerle de görsel bağlantısını koparmıyor. Maksimum esneklik ve sürdürülebilirlik için tasarlanan bu yapılı çevre, basit, pratik, aydınlık ve havadar. Sınıfların, stüdyoların ve dolaşım alanlarının havalandırmasında doğal yöntemler benimsenmiş. Yeşil cepheler, ışığı ve tozu engelleyen doğal bir filtre işlevi görüyor, odaların serin olmasını sağlıyor ve akustik önlemleri destekleyerek trafik gürültüsünü emiyor. 

Maksimum konfor ve etkileşim için tasarlanan ve blokları birbirine bağlayan sayvanlar, farklı büyüklükte grupların etkileşimine ve eğlenmesine olanak sunuyor. Çatı ise gökyüzünde büyük bir dinlenme parkı vaadediyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/singapur-sanat-okulu_96515.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!