Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Singapur'a 3 Milyar $'lık Eğlence Şehri

Singapur'da yapımına geçen nisanda başlanan The Marina Bay Sands projesi ülkenin yükselen ekonomik gücünün en önemli işaretlerinden biri olarak gösteriliyor.

Sabah EMLAK
Singapur'a 3 Milyar $'lık Eğlence Şehri

b>Singapur'da yapımına geçen nisanda başlanan The Marina Bay Sands projesi ülkenin yükselen ekonomik gücünün en önemli işaretlerinden biri olarak gösteriliyor.

Asya'da yaşanan ekonomik patlama tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 10 yıl önce Asya Krizi'nin sarstığı bölgede başta Çin, Japonya ve Güney Kore olmak üzere birçok ülke ekonomik alanda yeniden başarı hikayeleri yazmaya başladı. Bu ülkelerden biri de Singapur. Ülke, teknolojik ürün alanında yakaladığı ekonomik çıkışı başka alanlara da taşımayı amaçlıyor. Geçtiğimiz nisan ayında yapımına başlanan The Marina Bay Sands adlı proje ülkenin turizm piyasasında da hedeflerini yüksek tuttuğunu gösteriyor.

2009'da tamamlanacak
The Marina Bay Sands projesi başkent Singapur'da 2 milyon metrekare alan üzerine kurulacak dev bir yapı kompleksini temsil ediyor. Otel, eğlence alanı ve rezidans olarak tasarlanan proje 1 Ocak 2009'da tamamlanacak ve toplam 3.5 milyar dolara mal olacak. Projenin sahipliğini ABD'li kumarhane şirketi Las Vegas Sands yapıyor. Şirket, Singapur'un eğlence sektörüne görkemli bir giriş yapabilmek için oldukça çarpıcı bir proje istedi.

Kompleksin tasarımı ise Moshe Safdie and Associates mimarlık şirketi tarafından hazırlandı. Yapılan açıklamalara göre, proje Singapur'un ilk büyük ölçekli kumarhanesi olacak. Cam ve gün ışığının ön planda tutulduğu The Marina Bay Sands projesinde üç adet 50 katlı dev otel binası bulunacak. Toplam 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip oteller dünyanın dört bir tarafından gelen zengin turistlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üç yapı çatı bölümlerinde birbirlerine bağlı olarak inşa edilecek. Yapı kompleksinin en dikkat çekici bölümlerinden biri de tam bu noktada, binaların ortak çatısında yer alacak.

Küçük bir şehir gibi!
300 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki Sky Garden (Gökyüzü bahçesi) adlı bu ortak çatıda ziyaretçiler yerden yaklaşık 200 metre yükseklikte gezinti yapma ve şehri izleme imkanı bulacak. Ayrıca yine aynı bölgede havuzlar, koşu pistleri, alışveriş merkezleri ve sağlık kulüpleri de yer alacak. Projenin geri kalan bölümünde 30 dönüm büyüklüğünde bir toplantı salonu, 2 bin kişilik iki konser salonu, dev kumarhane ve 4 bin araçlık otopark bulunuyor. The Marina Bay Sands'in yaratıcıları projenin kendi içerisinde bir şehir olması için çalıştıklarını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/singapura-3-milyar-lik-eglence-sehri_47256.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!