Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinop-Boyabat Tüneli, Yıl İçerisinde Ulaşıma Açılıyor

Yapım çalışmaları devam eden Sinop-Boyabat Tüneli yolunda incelemelerde bulunan Vali Zeki Şanal, 430 kilometre olan Ankara-Sinop arasının İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak 52 kilometrelik Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu ile 380 kilometreye düşeceğini söyledi.

Zaman Gazetesi



Sinop Valisi Zeki Şanal, Sinop-Boyabat Tüneli'nin yolunun Ankara-Sinop yolunu 50 kilometre kısaltacağını öyledi. Yapım çalışmaları devam eden Sinop-Boyabat Tüneli yolunda incelemelerde bulunan Vali Zeki Şanal, 430 kilometre olan Ankara-Sinop arasının İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak 52 kilometrelik Sinop-Boyabat Tünelli Geçiş Yolu ile 380 kilometreye düşeceğini söyledi. Yapımı devam eden yol ile ilgili olarak Doğuş Firması yekililerinden bilgi alan Vali Şanal, gezinin iki önemli ayağı olduğunu ifade etti. Vali Şanal, birinci ayağının yapımı tamamlanan Karadeniz sahil otoyolunun Samsun'dan batı kesiminde çalışmalar kapsamında 5 kilometrelik Sinop-Gerze arası yol yapım çalışması, ikinci ayağının ise Kabalı kavşağından Boyabat bölge trafiğe kadar olan 52 kilometrelik Doğuş firmasının yaptırmış olduğu tünel yolu olduğunu ifade etti.

Doğuş Firması tarafından yaptırılan yolun 2 kilometrelik bölümünün tünelin uzunluğu olduğunu, 7 kilometrelik bölümünün bölünmüş yol olduğunu vurgulayan Vali Zeki Şanal, "15 kilometrelik bölümü ise tırmanma şeridinden ibaret. Geriye kalan 28 kilometrelik yol da gidiş ve geliş yolu olarak planlandı. 52 kilometrelik bu yolun birinci kat asfaltı 7 kilometrelik hariç bugün itibari ile tamamlanmış durumda. Hıdırlı köyü altında bulunan 1 kilometrelik bölümde oluşan heyelandan dolayı çalışmalar burada hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Geri kalan 51 kilometrelik bölüm ise bu yıl içersinde ulaşıma açılacak." diye konuştu.

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Ankara-Sinop yolunun en önemli ve maliyetli bölümünün Boyabat ilçesi ile Sinop ili arasında kalan 52 kilometrelik bölüm olduğunu vurgulayan Vali Şanal, "Yol ile sosyal ekonomik canlılık yaşanacaktır. Yolun sağlayacağı ekonomik hareketliliği düşünerek, insanlarımızın çalışkanlığını üretkenlikleri ile bir araya getirerek üretimi arttırmalıyız. Bu bağlamda sosyal ve ekonomik hayatımıza katkı sağlamamız gerekir." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinop-boyabat-tuneli-yil-icerisinde-ulasima-aciliyor_64092.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!