Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinpaş Boğaz'ı Klonlayacak

Lüks konut projeleriyle adından söz ettiren Sinpaş, şimdi de İstanbul Boğazı'nın Ortaköy'den Anadoluhisarı'na kadar olan görünümünü 'klonlamaya' hazırlanıyor!

Milliyet Gazetesi /Songül Hatısaru



vni Çelik... Gayrimenkul sektöründe milyar dolarlık projeler gerçekleştiren ancak ortalarda görünmekten, fotoğraf çektirmekten hoşlanmayan mütevazı duayen.
İnşaat mühendisi olan Avni Çelik, sektörün kurumsallaşmış firmalarından Sinpaş Yapı Endüstrisi'nin kurucusu. Granit seramik fabrikası Seranit ve çelik maden sektöründe önemli payı olan Mikron's'in de sahibi.
Marenegro, Lagün, Avangarden, Rumeli Konakları, Agua City gibi üst gelir grubuna hitap eden konut projelerinde evleri henüz inşaat aşamasındayken satılıyor.
'Elimde 5 yıllık arsa stokum hazır' diyen Çelik, bugünlerde büyük bir proje üzerinde çalışıyor. Çelik, Ortaköy'den Anadoluhisarı'na kadar olan Boğaz görünümünü klonlayacağı bir projeye başlamak üzere. Bu bölgede yer alan tarihi yalıların bir benzerini 1.5 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde, 3.5 metre derinliğinde yapacakları 'suni boğazın' kenarına inşa edecek. 40 yalı için el sıkışılan bölge sır gibi saklanıyor. Sinpaş'ın Başkanı Avni Çelik ve 'şirketimin röntgenini gözleri kapalı çeker' dediği 16 yıllık yardımcısı Seba Gacemer, sorularımızı yanıtladı.

Acıbadem için alışveriş merkezi projesi ne aşamada?

Avni Çelik: Bu projede Ülker ve Akmerkez'in sahibi Akkök grubuyla ortağız. Arazi çok değerli bir bölgede ve 182 dönüm. Alışveriş merkezi, konut, birçok şey aynı anda yapılabilir. Nihai kararı vermedik. Dünyanın önde gelen mimarlarıyla görüşüyoruz. Bu proje hayalleri zorlayacak açıkçası.

Sizin konutlarınız neden bu kadar ilgi görüyor?

Seba Gacemer: Biz projelerimizde bir yaşam tarzı üretiyoruz. Mesela Sealybria konutlarında suyun üzerinde yükselen evlerle farklı bir stil getirdik. Silivri'deki 222 villayı çok kısa sürede sattık. Yapsak bir o kadar daha satardık, ama istemedik, butik kalsın istedik. Biz ev işine moda gibi bakıyoruz.
Gucci'nin alıcısı giydiği gömleği 1000 kişinin üzerinde görmekten hoşlanmaz. Biz de her projede başka bir konsept, aidiyet deniyoruz. Yine mesela Kilyos bölgesinde yer alan Marenegro da tamamlandığında şehir efsanesi olarak konut sektöründeki yerini alacak.

30 yıldır konut inşaatları yapıyorsunuz, kamu yatırım ihalelerine neden girmiyorsunuz?
Avni Çelik: Konut yapıyoruz, sıradan inşaat yapmıyoruz. Ali Müfit Gürtuna döneminde bize bir İSKİ projesi verilmek istendi, baktık, "Bizim uzmanlık alanımız değil" dedik.


'Yatırımcıyı da ortak edeceğiz'


Neden bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kurup yatırımlarınızı halkla paylaşmıyorsunuz?

Avni Çelik: İstanbul'un çok kıymetli arazilerinde içerisinde çok büyük gayrimenkul komplekslerinin, alışveriş merkezlerinden rezidanslara varan çeşitlilikte gayrimenkullerin yer alacağı bir gayrimenkul yatırım ortaklığını kurmak üzereyiz. Grubumuzun hemen gerçekleştirilecek projeleri arasında büyük portföylü bu projeleri gayrimenkul yatırım ortaklığı çatısı altında halka açarak borsa yatırımcılarını projelerimize ortak etmek de var.


'Sektör emektarlarına kalacak'

Türkiye'nin büyükleri artık gayrimenkulle ilgili. Bu sizin işlerinizi zorlaştırıyor mu?
Avni Çelik: Gayrimenkulun çok kârlı bir sektör olduğu inancında değilim. Şimdi dört büyükler giriyor ama bunun geçici olacağını düşünüyorum. Bu yazın kışı da olacaktır. Sonra sektör yine sektöre emek verenlere kalacak. Onlar yine asli işlerine dönecek diye bakıyorum. Bizim yalnız Çekmeköy tarafında 4 bin konutluk işimiz yürüyor. Bu dalgalar gelir geçer, biz yolumuza devam ederiz. Bir proje biterken diğeri için hazırlanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl için konut üretecek arsa stokumuz var.


http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpas-bogazi-klonlayacak_53070.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!