Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şirketler Bu Bölgede Arsa Arıyor!

Kurumsal yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Arnavutköy’de arsa rayiç bedelleri, talebin daha rutin olduğu bölgelerde metrekare başına 90 TL-125 TL, Çilingir, Hacımaşlı, Yassıören, Haraççı ve Dursunköy’de ise 150-250 TL aralığında değişiyor. Hareketli günlerin yaşandığı bölgede büyük şirketler arsa arıyor.

yapi.com.tr
Şirketler Bu Bölgede Arsa Arıyor!

Istanbul’da havalimanı ihalesine imza atılmasının ardından en yoğun arsa ve arazi hareketlerinin yaşandığı bölgelerden biri de Arnavutköy… Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, havaalanının Arnavutköy’e taşınacak olmasının yanı sıra, 3. köprü güzergahının bu noktadan bağlanması ile zemin etüdü açısından da İstanbul’un en yoğun arsa-arazi hareketlerinin yaşandığı bölge olduğunu söyledi. Hakan Erilkun, 3. köprü güzergahının bu bölgeye bağlanacak olmasının ardından hızlanan hareketlerin, Atatürk Havaalanı’nın bu bölgeye taşınacağının açıklamasından sonra tepe noktasına ulaştığını belirterek şunları söyledi: “ Özellikle arsa-arazi anlamında satışa çıkarılan her arsa-arazi, büyüklüğü ne olursa olsun çoğu zaman aynı gün içinde alıcı buluyor. Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’na göre havaalanının inşa edileceği bölgenin su kaynaklarına zarar vereceği ve mera alanını kapsaması sonucu taleplerde hiç durulma yaratmadı. Çünkü İSKİ, Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı’nın kirlenmesinden dolayı su kaynağını, Istıranca Derelerinden sağlama kararı aldı.

En fazla talep gören noktalar şunlar;

Arnavutköy’de en fazla talep gören noktalara değinen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “ Haraççı, Çilingir, Hacımaşlı, Dursunköy ve Yassıören’e büyük ilgi var. Arsa yatırımcılarının en fazla dikkat ettikleri iki nokta bulunuyor. Bunlardan ilki arsa-arazinin dereye yakın olmaması. Çünkü, bölgede toplam 15 dere bulunduğundan mümkün olduğunca sert zeminli noktalar tercih ediliyor. Diğer önemli unsur ise barajlara yakın olmaması. Bu bölgede mevcut olan Sazlıdere Barajı’ndan hariç bir başka baraj inşaatı daha söz konusu” dedi.                 

Fiyatlar 90 TL ile 125 TL arasında değişiyor

Erilkun, satışa çıkarılan her arsa-arazinin, büyüklüğü ne olursa olsun çoğu zaman aynı gün içinde alıcı bulduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Arsa rayiç bedelleri, talebin daha rutin olduğu bölgelerde metrekare başına 90 TL - 125 TL aralığında değişiyor. Ancak Çilingir-Hacımaşlı-Yassıören-Haraççı ve Dursunköy’de ise metrekare başına 150 TL’den başlayıp 250 TL’ye kadar çıkabiliyor”.

3 Holding’in yer arayışları sürüyor

Kurumların da bölgeye ilgisinin büyük olduğunu hatırlatan Hakan Erilkun, Kanal İstanbul, Havalimanı ve Üçüncü Köprü bağlantısından ötürü inanılmaz hızlı gelişimi bireyler kadar büyük yatırımcılar için de bölgeyi odak noktası haline getirdiğini söyledi. Bu gelişmelerden önce önemli spor kulübü ve gıda firmalarından birinin  600 dönüme yakın yerleri olduğunu belirten Hakan Erilkun, ikisi lojistik sektöründen olmak üzere üç holdingin de ciddi yer arayışlarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sirketler-bu-bolgede-arsa-ariyor-_108801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!