Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişecam'ın Rusya Tesisi 6 Eylül'de Açılıyor

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları'nın Rusya Federasyonu'nun Vladimir Bölgesi'nin Garahovets kentinde kurduğu bira şişesi fabrikası, 6 Eylül'de işletm

Dünya



b>Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları'nın Rusya Federasyonu'nun Vladimir Bölgesi'nin Garahovets kentinde kurduğu bira şişesi fabrikası, 6 Eylül'de işletmeye açılacak.
Fabrikanın işletmeye açılması amacıyla düzenlenecek törene, Türkiye'den Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın da bulunduğu kalabalık bir heyet gidecek. Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ Cam Ambalaj Grubu Pazarlama Başkan Yardımcısı Ekrem Barlas, 17 hektar alanda kurulan 43 bin metrekare kapalı alanı bulunan fabrikanın 26 milyon dolara mal olduğunu ve Türk müteahhitleri tarafından yapıldığını söyledi.

Fabrikada, 90 bin ton cam kullanılarak ilk aşamada yılda 300 milyon adet bira şişesi üretileceğini belirten Barlas, 3 yılda üretimin yılda 1 milyar şişeye çıkarılmasının planlandığını, bunun için 70-75 milyon dolar yatırım gerekeceğini kaydetti. Yapımına geçen yıl Ağustos'ta başlanan fabrikanın yaklaşık 10 ayda tamamlandığını ifade eden Barlas, bunun sektör için bir süre olduğuna dikkati çekti.

Rusya'da gelişen bir bira sektörü olduğuna işaret eden Barlas, sektöre yüksek standartlı cam ambalaj üretileceğini, 16 milyon dolar ciro ve 3 milyon dolar düzeyinde yıllık kar öngörüldüğünü söyledi. Şişecam'ın Gürcistan'da da bir cam ambalaj fabrikası bulunduğunu hatırlatan Ekrem Barlas, Rusya'daki fabrikanın bu alandaki ikinci yurtdışı yatırım olduğunu belirterek, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin devamı açısından da yatırımın önemli olduğunu vurguladı. Barlas, "Şişecam Grubu olarak, çevredeki bütün ülkeleri inceliyoruz, pazar alanı olarak görüyor ve yatırımlar yapmak için fırsat kolluyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisecamin-rusya-tesisi-6-eylulde-aciliyor_1558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!