Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şişli Etfal için İnsan Zinciri

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Şişli Etfal Dayanışması, 122 yıllık tarihi olan İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin parçalanarak başka semtlere taşınmasına karşı tüm yurttaşları 11 Aralık’ta insan zincirinde buluşmaya çağırdı.

yapi.com.tr
Şişli Etfal için İnsan Zinciri

122 yıllık tarihi olan İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin parçalanarak başka semtlere taşınmasına karşı mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, eylemlerini sürdürüyor. Çemberlitaş’ta bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Şişli Etfal Dayanışması, basın açıklaması gerçekleştirdi.

BirGün’de yer alan habere göre; depreme karşı güçlendirilme yapılacağı iddiasıyla hastanenin bazı bölümleri Seyrantepe ve Sarıyer’e taşınmasına tepki gösteren üyeler, “Etfal için 11 Aralık’ta Şişli’de İnsan Zincirinde Buluşuyoruz” dedi. Bölgenin en büyük ve en kapsamlı hastanesi olan Şişli Etfal’in yerinde dönüştürülmesini talep eden platform üyeleri, aksi takdirde birçok hastanın mağduriyet yaşayacağını vurguladı. Binanın güçlendirilmesinin ardından hastane binası ve yerinin ne olacağı ise belirsizliğini koruduğunun altını çizen üyeler, Etfal’i geri istediklerini bir kez daha söyledi.

Şişli Etfal Dayanışması tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasıyla 11 Aralık’ta İstanbul Şişli’de bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi önünde insan zinciri oluşturmaya çağrıda bulunuldu.

Müşteri olun deniyor
Açıklamada, “Hastanemiz ikiye bölünerek Seyrantepe ve Sarıyer’e taşındı. Bölgemizde kalan tek kamu hastanesi olan Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Etfal’den boşalan yükün altında eziliyor. Şişli’de kamusal sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda. Bize iki seçenek bırakıyorlar: Ya 2-3 toplu taşıma aracı kullanarak 10-15 kilometre uzaklıktaki Seyrantepe veya Sarıyer’e gidin, ya da özel hastanelere müşteri olun diyorlar.” denildi.

Yetkililere seslenilen açıklamada, “Bizler, anayasasında ‘sosyal hukuk devleti’ diye tanımlanan bir devletin, bir cumhuriyetin yurttaşlarıyız. Bizler, kamusal, nitelikli, parasız sağlık hakkımızdan yararlanmak için yollarda rezil olmak da istemiyoruz, özel hastanelerin müşterileri olmak da.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan binaya ilişkin belirsizliğin sürdüğünün altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Etfal Hastanesinin boşaltılma gerekçesi için ne demişlerdi halka; ‘Raporlar var. Binalar depreme dayanıksız, yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor.’ demişlerdi. Şimdi görüyoruz ki, hastanenin ana binasının birkaç katının boya badanasını ve tefrişatını yapıp İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün bazı birimlerini oraya taşıyorlar. Yaklaşık 300 kişi dayanıksız dedikleri binada çalışacaklarmış. Soruyoruz: Bu nasıl iştir! Bu nasıl akıl tutulmasıdır!”

Açıklamada son olarak, “Uzun zamandır sürdürdüğümüz mücadelede yetkililerden Etfal’in yerinde kalacağına dair söz ve güvence talep ettik. 11 Aralık Cumartesi günü, Şişli Cevahir AVM önünde gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasında buluşacağız. Basın açıklamasını takiben Etfal için el ele, kol kola insan zinciri oluşturacağız. Sağlık çınarımızı, Etfal’i geri istiyoruz.” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisli-etfal-icin-insan-zinciri_188126.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!