Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Çürük’ Denilen Şişli Etfal Ofise Dönüştürülecek

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınan İstanbul Şişli Etfal Hastanesi ana binasının altı katının, güçlendirme çalışması yapılmadan ofise dönüştürülmesi için tadilat ihalesine çıkıldı.

yapi.com.tr
‘Çürük’ Denilen Şişli Etfal Ofise Dönüştürülecek

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınmasına yönelik tepkiler sürüyor. Bölge halkının ‘yerinde dönüşüm’ çağrılarına rağmen 122 yıldır hizmet veren Şişli Etfal’in ardında kocaman bir kaos kaldı. Hastanenin boşaltılarak taşınmasına gerekçe olarak sunulan “depreme dayanıksız” açıklamalarının asılsız olduğu ortaya çıktı.

BirGün’de yer alan habere göre; “çürük” denilen hastane ana binasının altı katının, güçlendirme çalışması yapılmadan ofise dönüştürülmesi için tadilat ihalesine çıkıldı. İhale, 27 Nisan Çarşamba günü saat 10.30’da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılacak. Tadilat projesi sonrası binaya İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün taşınacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Şişli Etfal Dayanışması, “Yüzbinlerce insanın kamusal sağlık hizmetine erişim hakkını, sağlık ve yaşam hakkını ellerinden alanlar, hastanenin arazisine çökerek rant elde etmek için halka yalan söylediler.” sözleriyle tepki gösterdi.

Açıklama şöyle devam etti: “Tadilat projesinin ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün binalara yerleşmesinin geçici bir adım olduğunun, kafalarındaki asıl büyük rant projesini hayata geçirmek için bir geçiş aşaması olduğunun farkındayız. Tadilat ihalesiyle birlikte hakikat ortaya çıktı. Binalar depreme dayanıksız değildi. Bu, hastaneyi boşaltmak için halka söylenmiş koca bir yalandı. Belli ki bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde hastaneyi tamamen tasfiye etmeye, Etfal’i Şişli’den silmeye, kafalarındaki büyük rant projesine doğru adım adım ilerlemeye çalışıyorlar. Cumartesi günü saat 18.00'de Şişli Cevahir AVM önünde geniş basın açıklaması yaparak halka söylenen yalanı teşhir edecek, Şişli'de ihtiyacımız olanın İl Sağlık Müdürlüğü değil Etfal Hastanesinin yeniden hizmete başlaması olduğunu belirtecek, ihalenin iptalini isteyeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/curuk-denilen-sisli-etfal-ofise-donusturulecek_190226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!