Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şişli-Feriköy-Kasımpaşa Trafiğine Kavşaklı Çözüm...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapımı devam eden kavşak ve yol inşaatı ile Kasımpaşa-Şişli-Feriköy-Okmeydanı-Bomonti arasında alternatif bir ulaşı

İBB
Şişli-Feriköy-Kasımpaşa Trafiğine Kavşaklı Çözüm...

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yapımı devam eden kavşak ve yol inşaatı ile Kasımpaşa-Şişli-Feriköy-Okmeydanı-Bomonti arasında alternatif bir ulaşım güzergahı geliştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü, "Şişli-Feriköy-Dereboyu Caddesi Bağlantı yolları ve Ortak Altyapı İnşaatı"nın yapım çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Baruthane Deresi de ıslah ediliyor...

Çalışma kapsamında Dereboyu Caddesi'nin Kasımpaşa yoluna ve Şişli yoluna bağlantısı yapılırken, bölgede önemli derecede sel baskınlarına neden olan Baruthane Deresi'nin de ıslah gerçekleştiriliyor.

Aktif İnşaat Firması tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, Baruthane Deresi'nin eksik kalan açık ve kapalı kesit bölümü tamamlandı. Kasımpaşa bağlantısı ile Perpa bağlantısı arası yol imalatları ve asfalt imalatları tamamlanarak trafiğe açıldı. Devam eden Cevahir Otel önü kavşak çalışması da bir ay içersinde tamamlanacak.


Kasımpaşa-Şişli-Feriköy-Okmeydanı-Bomonti trafiği rahatlayacak...

İş bitirildiğinde; Kasımpaşa'dan Şişli, Feriköy, Okmeydanı ve Bomonti'ye alternatif bir ulaşım güzergahı sağlanmış olacak. Perpa Köprüsü çkışı ve Perpe-Şişli-Feriköy bağlantısı yolu da genişletilerek buradaki trafik sıkışıklığı giderilecek. Bununla birlikte, yolun açılması ile Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi'nin ulaşım problemi çözülmüş olacak.

Proje kapsamında yürütülen Baruthane Deresi Islah Projesi tamamlandığında ise, bölgede sık sık yaşanan su baskınları önlenmiş olacak ve karışık sistem çalışan atıksu-yağmursuyu hatları ayrıştırılarak semt çağdaş bir altyapı hizmetine kavuşmuş olacak. Ayrıca, Haliç ve Marmara denizi'ne bu bölgeden akan atıksular engellenmiş olacak.

İnşaatın Eylül sonunda tamamlanması hedefleniyor...

Şişli-Feriköy-Dereboyu Caddesi Bağlantı Yolları ve Ortak Altyapı İnşaatı'nın 2004 yılı birim fiyatlarıyla yaklaşık 10 trilyon 969 milyar liraya malolması beklenirken, projenin 2004 Eylül ayı sonu tamamlansı hedefleniyor.

Bölgede çalışmalar kapsamında; 791 metre dere ıslahı yapıldı, 3 bin 8 metre atıksu kanalı ile bin 219 metre yağmursuyu kanalı döşendi, 1500 metre 2x2 yol ve bin 180 metre taş istinat duvarı inşaa edildi. Ayrıca; 2 bin 705 metrelik bir alana elektrik aydınlatması sağlanırken, 17 bin 180 metrekare asfalt döküldü, 5 bin 584 metre fore kazık çakıldı ve bin 164 metre telefon altlapısı döşendi. Öte yandan, keşif dahilinde 1500 metre 2 x 2 şeritli yol ve yol altyapısı yapımı hızla sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisli-ferikoy-kasimpasa-trafigine-kavsakli-cozum-_14896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!