Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Şişli'nin Kanal İstanbul'una Beton Bariyer Konuldu

Şişli Belediyesi’nin mühürlediği “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü devreye girdi.

yapi.com.tr
Şişli'nin Kanal İstanbul'una Beton Bariyer Konuldu Fotoğraf: Cumhuriyet

Şişli’nin kalbindeki devasa inşaat alanında projeye ve mevzuata aykırı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Şişli Belediyesi ekiplerinin yaptığı denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 26 Nisan’da mühürlenen rezerv yapı alanında bu kez de İBB harekete geçti. Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, projede ulaşım açısından gerekli olan Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTK) kararının alınmadığını belirledi. 

Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararı gereği İBB ekipleri, dün Merkez Mahallesi 10619 ada 3 parselde bulunan inşaat alanına araç giriş ve çıkışlarını beton bariyer koyarak engelledi. 

Şişli Belediyesi’nin Mücadelesi Karşılık Buldu 

Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de konuya ilişkin Şişli Belediyesi’nin başvurusu üzerine ilgili inşaat şirketine bir yazı gönderdi. İl Müdür Yardımcısı Yalçın Türkoğlu imzalı 10 Mayıs 2025 tarihli yazıda “10619 ada 3 parsel sayılı taşınmazda herhangi bir inşai faaliyette bulunulmaması, ayrıca yapının ruhsata uygun hale getirilmesi veya proje tadiline ilişkin gerekli işlemlerin ivedilikle yapılarak tarafımıza sunulması hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri yer aldı. yazısı gönderdi.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sislinin-kanal-istanbuluna-beton-bariyer-konuldu_204763.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!