Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sivas'ta İkameti Başka Yerde Olanların Suyu Kesilecek

Sivas Belediyesi, kentte oturdukları halde kayıtları başka yerde olan 6 bin vatandaşın peşine düştü. İkametlerini kent merkezine almayanlara ilk etapta su vermeyecek olan belediye, bu uygulama ile İller Bankası'ndan kişi başı gelen parayı artırarak daha fazla hizmet üretmeyi hedefliyor.

Zaman Gazetesi






Sivas Belediyesi, kentte oturdukları halde kayıtları başka yerde olan 6 bin vatandaşın peşine düştü. İkametlerini kent merkezine almayanlara ilk etapta su vermeyecek olan belediye, bu uygulama ile İller Bankası'ndan kişi başı gelen parayı artırarak daha fazla hizmet üretmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili Paşabahçe'deki Kütük Ev'de bir toplantı düzenleyen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ın gerçek nüfusunun tabeladaki gibi 294 bin olmadığını, daha fazla insana belediye hizmeti sunduklarını söyledi. Yaklaşık 6 bin kişinin kentte oturduğu halde ikametlerinin başka yerde olduğunu belirten Ürgüp, bu nedenle İller Bankası'ndan yılda 600-700 bin TL daha az para aldıklarını vurguladı. İkameti Sivas merkezde olmayan insanlara belediye olarak hizmet verme mükellefiyetlerinin olmadığını vurgulayan Ürgüp, bu durumdaki vatandaşlara kayıtlarını Sivas'a aldırmaları çağrısında bulundu. Başkan Ürgüp, "Sivas'ta oturduğu halde kaydı başka yerde olan vatandaşlardan ricam, nüfus müdürlüğüne müracaat ederek kayıtlarını buraya aldırmaları. Aksi halde zabıta ve polis marifetiyle bu durumda olan insanların tespitini yaparak cezai müeyyide uygulayacağız. Su bağlantılarını keseceğiz." dedi. Merkez İlçe Nüfus Müdürü Hasan Tibetlioğlu da, Sivas'ın gerçek nüfusunun 300 binin üzerinde olduğunu söyleyerek, yanlış ikamet beyan edenlere kanunun 640 TL para cezası öngördüğünü ifade etti. Tibetlioğlu, 20 bin üniversitelinin de geçici ikametle şehirde yaşadığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sivasta-ikameti-baska-yerde-olanlarin-suyu-kesilecek-_74801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!