Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Siyanürü İşçiye Taşıtacaklar

Erzincan İliç’teki altın madeninde 950’den fazla işçiyi çalıştıran taşeron Çiftay şirketinin işbaşı çağrısı yaptığı öne sürüldü. İşçilerin şantiyedeki kamp alanına taşındığı öğrenildi.

yapi.com.tr
Siyanürü İşçiye Taşıtacaklar (Fotoğraf: AA)

Dokuz işçiyi yutan siyanürlü toprağın kaldırılmasında “yine maden işçi”lerin kullanılacağı iddia edildi. Bağımsız Maden-İş Sendikası’nın aktardığı bilgiye göre önceki gece Anagold altın madeni bünyesinde 950’den fazla işçinin çalıştığı taşeron Çiftay şirketi, işçileri kısım kısım işbaşı yapmaya çağırdı. İşçilerin önemli bir bölümünün kaldığı, maden sahasına görece daha uzak ve güvenli kamp alanı boşaltılarak işçiler şantiyedeki kamp alanına taşındı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; sendikanın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çiftay şirketinin çalışmaları kapsamında olağan şartlar altında siyanürle doğrudan temas ettikleri bir nokta yok. Dinamitle patlatma işleminden sonra çıkan cevher ve taşları ilgili bölüme taşımakla görevli olan Çiftay işçilerinin bugün yaptığı iş değiştirilerek siyanürlü toprağın sevkiyatı görevi veriliyor. İşçilere bu işin son iş olduğu, siyanürlü toprak taşındıktan sonra çalışmaya devam etmeyecekleri söyleniyor. Üstelik 18 Şubat itibarıyla dahi alanda yeni kaymalar sebebiyle risk tespit edildi.” ifadeleri yer aldı.

Bir AFAD personeli de bölgede çalışma yürüten görevlilerin yeterli koruyucu ekipmana ve teknolojik donanıma sahip olmadığını belirterek, “AFAD personeli normal kıyafetiyle alana sokuldu. Sahada çalışmalar günlük elbiseyle yürütülüyor. Sahada olan herkes çok ciddi risk altında. Personel huzursuz ve sahaya girmek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/siyanuru-isciye-tasitacaklar_201784.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!