Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siyasete 'Sanat' Karıştı!

Eskişehir'deki karikatür savaşları ilgiyle izlenirken, Büyükerşen'in kendisi hakkında kampanya başlatanlara karikatür albümü ile daha kapsamlı bir yanıt vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin AKP'li Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu 'nun danışmanlığı ile Mimarlar Odası Eskişehir Şube Başkanlığı görevini yürüten Halit Halaç, DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i eleştiren yazı ve karikatürleri yerel gazetelerde ilan şeklinde yayımlattı. Aynı zamanda karikatür sanatçısı da olan Büyükerşen ise Sarıoğlu ile Halaç'a kendi çizgileriyle yanıt verdi.

Halaç, Büyükerşen'in Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 5 yıl önce kurulan ve çeşitli kuruluşlardan temsilcilerin bulunduğu ''Estetik kurul'' aracılığıyla mimari tasarımlara karıştığını belirterek 25-28 Ağustos tarihlerinde yerel gazetelere ilan verdi. Karikatürlü ilanlarda şu ifadeler yer aldı:

''Mimarlık kaçamadığımız sanattır. Son günlerde mimari tasarımlara tashih verme sevdası, yüzyıllık derin uykusundan uyandı. Eline kalemi alan Büyükerşen, engin dünya görüşü ile çalakalem yapı cephelerini düzeltmeye çabalamaktadır. Küçük Avrupa tanımlamaları, biraz Küba enstantaneleri, unutulmaz Strazburg esintileri ve biraz da Prag fragmanlarını harmanlayarak inanılmaz bir kent yaratma heyecanındadır. Taklit kimliksizliktir. Mimarlık müdahale kabul etmez. Estetik kurul mimariye dokunamaz. Bu antidemokratik tavrın sona erdirilmesini, estetik kurul adı verilen tamamen öznel bakış açıları ile çizimlere müdahalelerde bulunan bu kurulun tasarımlar üzerinde yaptırımlarda bulunmasını istemiyoruz.''

Ayrıca Mimarlar Odası, Büyükerşen hakkında kitapçık bastırarak kentteki çeşitli kuruluşlara gönderdi. Bu ilanların ardından Büyükerşen de yerel gazetelere kendi çizdiği karikatürlerin yer aldığı ilanlar verdi. Büyükerşen karikatürlerden üçünde de Oda Başkanı Halit Halaç'ı konu etti. Halaç, karikatürlerden birinde, danışmanlığını yaptığı Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ile birlikte ''Karnından konuşan kimse'' altyazısı ile birlikte çizilirken bir başka karikatürde de ''benim oğlum bina okur, döner döner yine okur'' altyazısı ile birlikte resmedildi.

Eskişehir'deki karikatür savaşları ilgiyle izlenirken, Büyükerşen'in kendisi hakkında kampanya başlatanlara karikatür albümü ile daha kapsamlı bir yanıt vermeye hazırlandığı öğrenildi. Eskişehir'deki çok sayıda mimarın da oda yönetimine yazılı başvurarak Halit Halaç ile yönetim kurulundan yazılı açıklama istedikleri belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/siyasete-sanat-karisti_48189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!