Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SOCAR: Şah Deniz'in Ertelenmesinde Türkiye'nin Payı Yok

Azeri petrol şirketi SOCAR, Şah Deniz doğalgaz projesinin ertelenmesinin sebebinin BP'nin iddia ettiği gibi Türkiye'nin talebindeki belirsizlik değil

Dünya
SOCAR: Şah Deniz'in Ertelenmesinde Türkiye'nin Payı Yok

zeri petrol şirketi SOCAR, Şah Deniz doğalgaz projesinin ertelenmesinin sebebinin BP'nin iddia ettiği gibi Türkiye'nin talebindeki belirsizlik değil projenin sürekli artan maliyeti nedeniyle çıkan anlaşmazlık olduğunu savundu.
SOCAR'ın Başkan Yardımcısı İlham Aliyev yaptığı açıklamada projenin ertelenmesinde asıl sebebin Türk pazarıyla ilgili endişeler değil SOCAR ve BP arasında, projenin sürekli artan maliyetiyle ilgili tartışmalar olduğunu söyledi. Açıklamaya göre başlangıçta 2.7 milyar dolara malolması öngörülen projenin maliyeti şu anda 3.2 milyar dolara kadar yükseldi.

Maliyetin yükselmesinin kendileri için de büyük sürpriz olduğunu ifade eden Aliyev, BP ile birlikte maliyetin nasıl yükseldiğini araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Aliyev Türk pazarıyla ilgili bir endişeleri bulunmadığını kaydederken, "Türkiye'deki taleple ilgili kaygı duymuyoruz. Avrupa ve Türkiye, doğalgaz satışı için yeteri kadar geniş bir alan" dedi.

Boru hattının 2006 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Aliyev açıklamasında gaz ihracatının gecikmesinin işleri zora sokacağını, projenin BP'nin öngördüğü gibi içeriğinin gözden geçirilmesinin veya ertelenmesinin olumsuz olacağını belirtti.

Yaklaşık 400 milyar metreküp doğalgaz ihtiva ettiği tahmin edilen Hazar Denizi'nin Azerbaycan'a ait Şah Deniz bölgesinden çıkarılacak gaz, Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden inşa edilecek boru hattıyla Türkiye'ye nakledilerek iç ve dış pazarlara satılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/socar-sah-denizin-ertelenmesinde-turkiyenin-payi-yok_1801.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!