Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Soluduğumuz Hava Normalden 9 Kat Kirli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, zaman zaman Türkiye’de solunan havadaki kirlilik oranı Dünya Sağlık Örgütü’nün normal kabul ettiği değerin 9 kat üzerine kadar çıktı. Bazı illerde hava maskesiz solunamayacak kadar kirlendi.

yapi.com.tr
Soluduğumuz Hava Normalden 9 Kat Kirli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı’nın her gün saatlik olarak kontrol ettiği ve paylaştığı hava kalitesini gösteren değerler Türkiye’nin gece gündüz zehir soluduğunu ortaya çıkardı. BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü’nün normal kabul ettiği Hava Kalitesi İndeksi 0-50 aralığında iken yıl içerisinde hemen hemen bütün illerde hava kirliliği günün bazı saatlerinde sağlıksız olan 150-200 aralığını sıklıkla geçti, “tehlikeli” olarak nitelenen 300-500’e aralığına kadar yükseldi.

Bakanlığın hava kalitesini ölçerken kullandığı değerler şöyle sınıflandırıldı: “0-50 'İyi' hava kalitesi memnun edici, 50-100 'Orta' orta düzeyde sağlık endişesi, 100-150 'Hassas' hassas gruplar için sağlık etkisi, 150-200 'Sağlıksız' herkes sağlık etkileri yaşamaya başlayabilir, 200-300 'Kötü' sağlık açısından acil durum, 300-500 'Tehlikeli' ciddi sağlık etkisi ile karşılaşılır.”

En sık rastlanan ve “sağlıksız”olarak nitelenen “150-200’lük indeks düzeyinde, yurttaşlar açık hava sporları ve piknik gibi etkinlikler yapmamaları, maske takmaları yönünde uyarıldı. Bunun üzerindeki kirliliğin yaşandığı günlerde koruyuculuğu daha yüksek maske, kirlilik 300-500 aralığında iken ise gaz maskesi olarak nitelenen maskelerin kullanılması önerildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/soludugumuz-hava-normalden-9-kat-kirli_169169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!