Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Son İmzayı Attı Ali Sami Yen’i Ocak Ayında Yıkıp 300 Milyon Dolara 3 Kule Dikecek

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadyumu arazisinde mutlu sona ulaştı. TOKİ, önceki gün Aşçıoğlu’yla Ali Sami Yen Stadyumu için son imzaları attı. Aşçıoğlu, bu gelişmelerden sonra Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ile görüşerek, “Stadyumun yıkım işini bana bırak. Ocak ayında kazmayı vuralım” dedi.

Hürriyet Gazetesi
Son İmzayı Attı Ali Sami Yen’i Ocak Ayında Yıkıp 300 Milyon Dolara 3 Kule Dikecek

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadyumu arazisinde mutlu sona ulaştı. TOKİ, önceki gün Aşçıoğlu’yla Ali Sami Yen Stadyumu için son imzaları attı. Aşçıoğlu, bu gelişmelerden sonra Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ile görüşerek, “Stadyumun yıkım işini bana bırak. Ocak ayında kazmayı vuralım” dedi.

ALİ Sami Yen Stadyumu’nun arazisi için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu arasında son imzalar atıldı. ‘Selenium’ markası altında stadyumun yerine alışveriş ve yaşam merkezi yapmayı planlayan Yaşar Aşçıoğlu, “Rüyam gerçek oldu” dedi. Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat’la görüşen Yaşar Aşçıoğlu, “Stadyumun yıkımını bana bırak. Ocak ayında kazmayı vuralım” mesajı verdi. Polat’ın da sıcak baktığı bu gelişmeyle Galatasaray stadyumun yıkım maliyetinden de kurtulacak. Galatasaray ayrıca müzesine götürmek için stadyumdan istediğini alabilecek. 3.5 yılda tamamlanması planlanan projeye Aşçıoğlu, toplamda 600 milyon dolar yatırmış olacak.

Çim ve koltuklar

Galatasaray’ın Ali Sami Yen’i 2011 Mayıs ayında yıkıp arsayı teslim etmesi gerektiğini belirten Yaşar Aşçıoğlu, şöyle konuştu: “Adnan Polat ile görüşme yaptık. Galatasaray yönetimine onları önemli bir maliyetten kurtaracak bir teklif sundum. ‘Stadyumun yıkımını da bana bırakın’ dedim. Buradan müzeye götürülmek üzere veya saklanması için çim, koltuk, skor tabelası gibi ne isterlerse alabilirler. Eğer ben bu işi yaparsam ocak ayında hem stadyumu yıkacağım aynı zamanda da inşaata başlayacağım. Böylelikle Galatasaray’da önemli bir maliyetten kurtulmuş olacak. Ben de inşaata mayıs ayında değil, ocak ayında başlayacağım.”

Stadyumun yerine 40’ar katlı 3 blok inşa edeceklerini anlatan Yaşar Aşçıoğlu, şu bilgileri verdi: “Proje ‘Selenium’ markası adı altında olacak. Buraya 300 milyon dolara yakın para yatırmayı planlıyorum. Projenin araziyle birlikte toplam maliyeti 600 milyon doları bulacak. Bu proje için yerli ve yabancı ortaklardan bazı teklifler alıyorum. Eğer uygun bir adım olursa onlarla birlikte ortak olabilirim. Ancak şuan tüm projeyi kendim gerçekleştireceğim. Amerikalı otel zinciriyle de bazı görüşmeler yapıyorum. Kongre turizmine yönelik talepler de var. Bunları da değerlendiriyoruz.  Bu konuda gelen istek ve öneriler bizi mutlu ediyor.”

Yerine yapılacaklar

Stadyumun ocak ayında yıkılması planlanıyor.
40’ar katlı 3 blok inşa edilecek.
Bu proje ‘Selenium’ markası altında olacak.
Arsayla birlikte Aşçıoğlu 600 milyon dolar yatıracak.
Tüm proje 3.5 yılda tamamlanacak.
Proje alışveriş ve yaşam merkezi olarak planlanacak.

Parça parça yıkılmaz

ALİ Sami Yen’in yıkım çalışmalarının da tarihi bir an olacağını dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, “Yıkım çalışmaları televizyon kanallarında canlı yayınlanabilir. Çünkü böylesine önemli bir stadyumu yıkmak kolay değil. Özel bir gün düzenlenebilir. Stadyumu parça parça yıkmayacağız. Aynı anda yıkılacak. Bu da tarihi bir an olacak” dedi.

Dört büyükler konut istiyor

PROJEDE konutların da yer alacağını vurgulayan Yaşar Aşçıoğlu, “Bugüne kadar buradan konut almak için 500 talep aldım. Bu 500 kişi arasında 4 büyük kulübün önde gelen yöneticilerinin de isimleri var. Şimdi bu talepleri toplayıp projeyi şekillendireceğiz. Kimin ne istediği bizim için çok önemli. Bunu ilk defa Ali Ağaoğlu yaptı. Talepler geliyor ona göre proje şekilleniyor.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/son-imzayi-atti-ali-sami-yeni-ocak-ayinda-yikip-300-milyon-dolara-3-kule-dikecek_81793.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!