Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Soros: Çin Ekonomisi Sert İnişe Yöneldi

Milyarder yatırımcı George Soros, Çin ekonomisinin sert inişe yol aldığını söyledi.

yapı.com.tr
Soros: Çin Ekonomisi Sert İnişe Yöneldi

George Soros, Çin ekonomisinin sert inişe yöneldiğini ve bu inişin küresel deflasyonist baskıları daha da kötüleştireceğini, hisse sentlerini aşağı çekip, ABD Hazine tahvillerine destek olacağını belirtti.

Reuters'ın haberine göre, Davos'ta Bloomberg kanalına konuşan Soros, "Pratikte sert iniş kaçınılmaz ama ben bunu beklemiyorum, gözlemliyorum. Çin bunu yönetebilir. 3 trilyon dolarlık reservi ile birlikte, kaynakları var ve politikalarında daha geniş toleransı bulunuyor" şeklinde konuştu.


Çin ekonomisindeki yavaşlamanın dünya ekonomisini olumsuz etkilediğini belirten Soros, düşen petrol ve emtia fiyatları deflasyonist baskıları artırıyor. dedi. New York merkezli Soros Fund Management'ın kurucusu ve Başkanı olan George Soros, Standard & Poor's 500'ün ( S&P 500), satışta olduğunu ve zamanın alım için uygun olmadığını vurguladı.
 
Hisse sentlerinde alım yapmak için henüz erken olduğunu belirten Soros, bu yıl yaklaşık yüzde 8.5 düşen S&P 500 için sat (short), ABD Hazine tahvilleri için ise al (long) tavsiyesinde bulundu.

"Rusya çok zor durumda"

Batılı ülkelerin ambargoları ve düşük petrol fiyatları nedeniyle Rusya ekonomisinin çok zor bir durumda olduğunu vurgulayan milyarder yatırımcı Soros "Rusya ekonomisi çok çok zayıf durumda. Rusya'nın sahip olduğu rezervler birkaç yıl sonra tükenecek' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/soros-cin-ekonomisi-sert-inise-yoneldi_142645.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!