Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sosyal Tesisler Satılıyor

Bakan Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, ''Hazine taşınmazlarının yatırımcılara tahsisi ve kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması'' çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şimşek, yatırımcıların istikrar ve hukuksal altyapısı sağlam bir zemin aradığını, Türkiye'nin de bu anlamda oldukça büyük bir mesafe katettiğini hatırlattı.

Gazete Habertürk
Sosyal Tesisler Satılıyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni teşvik sistemi çerçevesinde, 25 ilde yatırımcılara tahsis edilecek 289 hazine taşınmazın belirlendiğini bildirdi. Bakan Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, ''Hazine taşınmazlarının yatırımcılara tahsisi ve kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması'' çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şimşek, yatırımcıların istikrar ve hukuksal altyapısı sağlam bir zemin aradığını, Türkiye'nin de bu anlamda oldukça büyük bir mesafe katettiğini hatırlattı.

Dünyada büyük bir krizin yaşandığı 2009 yılında, Türkiye'nin, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sonucunda 8 milyar dolarlık doğrudan yatırım çektiğini kaydeden Şimşek, hükümet olarak daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam yaratma çabası içinde olduklarını vurguladı.

Geçen yıl yeni bir teşvik sisteminin uygulamaya konulduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, ''Bu sistemle en radikal ve en cömert teşvikleri getirdik. Bunların neticelerini da almaya başladık. Yılın ilk 5 ayında 28,8 milyar liralık teşvik belgesi verildi. Teşvik belgelerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 433 düzeyinde artış oldu. Bu da teşvik sisteminin ne kadar başarılı olduğunu göstermektedir'' dedi.

Yatırımcılara arazi tahsisi

Maliye Bakanı Şimşek, yeni teşvik sistemiyle organize sanayi ve endüstri bölgelerinde yapılacak yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması veya bu bölgeler içinde yapılamayacak türde yatırımların Türkiye'de gerçekleştirilebilmesini sağlayabilmek amacıyla ilk aşamada 25 ilde 289 taşınmazın yatırımcılara sunulduğunu da bildirdi.

Toplam 36 milyon 404 bin 386 metrekare yüz ölçüme sahip bu taşınmazlar için yatırımcıların beklendiğini ifade eden Bakan Şimşek, 81 ilde bölgesel ve sektörel teşvik sistemi uygulamaları kapsamındaki hazine taşınmazlarının sınıflandırılması çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Bakan Şimşek, Ekim ayı itibariyle sonuçlandırılacak ilave yeni yatırım yerlerinin de yatırımcılara duyurulmasının planlandığını kaydetti.

Filyos Serbest Bölgesi

Bakan Şimşek, teşvik sisteminin öngördüğü büyük proje yatırımları kapsamında Zonguldak Çaycuma'daki Filyos Irmağı havzasında bulunan 19 milyon 298 bin 916 metrekare yüzölçümlü 5795 adet taşınmazın Filyos Serbest Bölgesi olarak tanımlandığına işaret ederek, bu alanın yüzde 71'inin Hazine taşınmazından, yüzde 29'unun ise şahıslara ait taşınmazlardan oluştuğunu belirtti.

Bakanlık olarak bu bölgede kamulaştırma işlemlerini başlattıklarını anlatan Bakan Şimşek, bütçede 85 milyon liralık kamulaştırma ödeneği ayırdıklarını, söz konusu işlemin tamamlanmasıyla çok önemli bir yatırım bölgesinin Türkiye'ye kazandırılacağını söyledi.

Filyos Serbest Bölgesi faaliyete geçirildiğinde, buranın ''İç Anadolu'nun limanı'' vasfını da kazanacağını ifade eden Bakan Şimşek, ''Proje ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı koordinasyonunda büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımcılara yatırıma hazır büyük parseller sunulacaktır. Böylece ülkemize ileri teknoloji ve sermaye yoğun yatırımların hızla kazandırılması sağlanacaktır'' diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyal-tesisler-satiliyor_80952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!