Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sosyetenin AVM'si Outletçi Oluyor

"Tutmadı, kapanacak, hastane olacak" söylentileriyle gündemden düşmeyen sosyetik alışveriş merkezi City's Nişantaşı, ismi sır gibi saklanan yabancı ortağıyla birlikte Türkiye'nin en büyük "outlet kasabası"nı kurmaya hazırlanıyor. Gülaylar Grup'un 1.5 yıl önce 150 milyon dolar yatırımla açtığı City's'in yüzde 49'luk hissesi, geçtiğimiz günlerde

Referans Gazetesi
Sosyetenin AVM'si Outletçi Oluyor

"Tutmadı, kapanacak, hastane olacak" söylentileriyle gündemden düşmeyen sosyetik alışveriş merkezi City's Nişantaşı, ismi sır gibi saklanan yabancı ortağıyla birlikte Türkiye'nin en büyük "outlet kasabası"nı kurmaya hazırlanıyor. Gülaylar Grup'un 1.5 yıl önce 150 milyon dolar yatırımla açtığı City's'in yüzde 49'luk hissesi, geçtiğimiz günlerde yabancı bir gayrimenkul yatırım fonuna satıldı. Yatırım için araziyi saptayan ve altyapı planlarını hazırlayan taraflar, gelecek yıl temel atmayı hedefliyor. Projede, yerli-yabancı, lüks ya da orta segmentte çok sayıda markanın outlet mağazası yer alacak.

Alışveriş merkezine yönelik ortaklık anlaşmasının yapıldığını, hukuki açıdan bazı işlemlerin halen sürdüğünü belirten City's Nişantaşı Genel Müdürü Kazım Çizmeci, gerek ortaklık gerekse yeni yatırımlara ilişkin ayrıntıların bir-iki ay içinde açıklanacağını söyledi. Söz konusu gelişmelerin City's'in "kapanacak, hastane olacak" söylentilerine yanıt niteliği taşıdığına da dikkat çeken Çizmeci, "City's, alışveriş merkezi olarak yoluna devam edecek" diye konuştu.
 
Yeni markalarla hareket sağlandı

Gülaylar Grup'un Şişli Terakki Vakfı'ndan 33 yıllığına kiraladığı arazide inşa ettiği City's Nişantaşı, 150 milyon dolar yatırımla geçen yıl ocak ayında kapılarını açmıştı. Halen 126 mağazanın faal olduğu merkez, yüzde 85 doluluk oranına sahip durumda. Müşteri talepleri doğrultusunda tüketimde canlılık yaratmak için son dönemde yeni perakende markalarıyla da anlaşma imzalayan alışveriş merkezinde, Macro Center, Burger King gibi gıdaya yönelik market zinciri ve restoranlar da açıldı. Yine hazırgiyimde dünyaca ünlü markalardan İspanyol Mango'nun da bu ay mağaza açacağı City's'de, yakında yabancı elektronik mağaza zinciri ve iki hazırgiyim markası da büyük metrekarelerde mağaza açmaya hazırlanıyor.

Alışveriş merkezinde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Kazım Çizmeci, açık hava alışveriş semti olan Nişantaşı'na alternatif markalarla farklılık getirdiklerini ifade etti. City's için dönem dönem gündeme gelen "ölü yatırım" söylentilerinin doğru olmadığını ifade eden Çizmeci, "City's'in hastane olacağı söylentileri doğru değil, yoluna alışveriş merkezi olarak devam edecek. Yapılan ortaklık anlaşmasının yanında, Macro Center, Mango, Burger King gibi alanlarında dev olan ve yatırım öncesi fizibiliteye büyük önem veren markaların da City's'de mağaza açacak olması bu gerçeği kanıtlıyor. Üstelik bu markaların Nişantaşı'nda da birer mağaza ya da şubeleri bulunuyor. Ayrıca City's'de yer alan DKNY, D&G gibi hazırgiyim markalarının yüzde 90'ı Nişantaşı'nda yok. Nişantaşı'nda mağazaların tavan yükseklikleri ve giriş-çıkış yapıları dikkate alındığında semte konfor getirdiğimiz de ortada" şeklinde konuştu.  
 
Kiralar 110'dan 75 Euroya indi

Krize markalarla kira ücretleri konusunda sorun yaşayan City's, Temmuz-Kasım 2008 arasında reklam ve halkla ilişkiler karşılığı yüzde 25 kira indirimi sağladı. Tüketimde daralmanın devamı nedeniyle 1 Aralık 2008'ten itibaren 1 Eylül 2009'a kadar geçerli olmak üzere kira indirimi süresini uzatan City's yönetimi, oranı da yüzde 30'a çıkardı. İndirim görüşmelerinden önce metrekare kirası ortalama 110 euro olan City's'de, şu anda kiralar 75 euroya gerilemiş durumda.
 
Outlet kasabasının en ünlüsü New York'ta

Gülaylar ve ortağının kuracağı outlet kasabasının dünyadaki en önemli örneklerinden biri Woodbury Common Premium Outlets. NewYork'ta yer alan, Manhattan'a karayolu ile bir saatlik mesafede bulunan kasabanın içinde Adidas, Burberry, Calvin Klein, Armani, Gucci, Versace ve Gap gibi 220'yi aşkın markanın outlet mağazası bulunuyor. Kasabaya, NewYork'tan her gün otobüs seferleri de düzenleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sosyetenin-avmsi-outletci-oluyor_69552.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!