Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SPO: Kentlerdeki Çürümenin Sebebi 12 Eylül Tasfiyesi

Şehir Plancıları Odası, kentlerdeki çürüme, suç oranlarının artışı ve rantçılığın kökeninde 12 Eylül’ün birikimli meslek adamlarını tasfiyesinin yattığını öne sürdü.

Hürriyet Gazetesi
SPO: Kentlerdeki Çürümenin Sebebi 12 Eylül Tasfiyesi

Şehir Plancıları Odası, kentlerdeki çürüme, suç oranlarının artışı ve rantçılığın kökeninde 12 Eylül’ün birikimli meslek adamlarını tasfiyesinin yattığını öne sürdü.

TMMOB Şehir Plancıları Odası 12 Eylül’ün tasfiye politikasıyla siyasal ve toplumsal yaşamda büyük boşluklar yaratıldığını belirterek, “12 Eylül öncesinin birikimli uzmanlarından oluşan Nazım Plan Bürolarının yerini, ‘tek yetkili’ siyasetçileri taşıyan ‘helikopter bürolar’ almıştır” görüşünü savundu.

Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül’le başlayan toplumsal geri gidiş ve çöküntünün faturasını kentlerin ödediğini belirtti.

Üniversiteleri ve meslek örgütlerini baskı altına alan, toplumcu belediyecilik anlayışını tasfiye eden 12 Eylül müdahalesinin kentlerin şekillendirilmesini bütünüyle rant güçlerine bıraktığını öne süren Şehir Plancıları Odası, “Şehir Plancıları Odası’na ‘kümes peyzajı çizdirmeyeceğini’ söyleyen ve katlı kavşakları kendisi tasarlayan ve kamu kaynaklarıyla inşa eden belediye başkanları, TMMOB’ye bağlı meslek odalarının kentleri savunmasını ‘siyasi-ideolojik’ bulup karalayan iktidarın en yetkili ağızları, arsa pazarlıklarına aracılık eden milletvekilleri, 12 Eylül karanlığının içinden, baskı rejiminin olanak ve yönetim tekniklerinden yararlanarak bugün bulundukları konumlara gelmiştir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/spo-kentlerdeki-curumenin-sebebi-12-eylul-tasfiyesi_72339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!