Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SSK’da Yıkım Nisan Başında

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, SSK İşhanı’nın yıkılma tarihini Ankara Hürriyet’e açıkladı. Tanık, “Nisan ayında yıkıma başlama niyetimiz var. Eğer olağanüstü bir gelişme olmazsa en geç yaz başına sarkar” dedi. Çankaya Belediyesi hizmet binasının da içinde yer aldığı bir kent meydanı yapılması planlanan alanla ilgili tarih veren Tanık

Hürriyet Gazetesi
SSK’da Yıkım Nisan Başında

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, SSK İşhanı’nın yıkılma tarihini Ankara Hürriyet’e açıkladı. Tanık, “Nisan ayında yıkıma başlama niyetimiz var. Eğer olağanüstü bir gelişme olmazsa en geç yaz başına sarkar” dedi. Çankaya Belediyesi hizmet binasının da içinde yer aldığı bir kent meydanı yapılması planlanan alanla ilgili tarih veren Tanık şunları söyledi:

“Projemizin temelinde Ankara’nın göbeğinde bir iyileşme amacı olduğunu halk biliyor. Bu noktada bir yıkımı ve yerine kent meydanı yapılmasını Ankaralı istiyor. Oradaki esnaf da buna karşı değil. Çünkü yıkımın onlara yönelik bir garez olmadığını, kent merkezini kurtarma projesi olduğunu biliyor. Ancak onlar da normal olarak zaman kazanmak istiyor. Biz kendilerine tebligatları yaptık ve 17 Şubat’a kadar zamanları var.

Bildiği bir şey varsa söylesin

Bu süreçte SSK binadan çekildikten sonra ortak kullanım alanlarındaki su ve elektrik gibi hizmetlerin devamını sağladık. Bu hizmetleri sunmayıp vatandaşı bezdirip çıkarmak gibi bir düşünce içine girmedik, girmeyiz de. İşin insani boyutunu bilerek, sıkıntısız tahliyelerin yaşanmasını istiyoruz. Bu ay içerisinde tahliyelerin yapılmasından sonra Nisan başında yıkıma başlama niyetimiz var. Yetişmezse en geç yaz başında yıkıma başlarız.”

Gökçek binayı neye göre yaptırmayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in belediye binası yapılmasına izin vermeyeceğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tanık sözlerini şöyle sürdürdü: “Herhangi bir emsal değişikliği ya da plan değişikliği yapmıyoruz. Zaten verilen bir hakkın devamı şeklinde meydanda, bir bölümü belediye hizmet binası yapacağız. Neye göre yaptırmayacağım diyor, bilmiyorum. Bildiği bir şey varsa bize de söylesin.”

Kral çıplak denmesine saygı duyarız ama...

Atılım Üniversitesi’nin “Kamusal Akıl Stüdyosu” kapsamında Çankaya Belediyesi analizini de değerlendiren Tanık şöyle konuştu: “Üniversitelilerin ve gençlerin ‘kral çıplak’ demesine her zaman saygı duyuyoruz. Üniversitenin bu çalışmasına bir öğrenci çalışması gözüyle bakıyoruz. Kendi gözlemleriyle yaptıkları bölümler var bir de çalışmayı yapan hocanın gözlemlerinin olduğu bölüm var. Dolayısıyla hocanın kendi yorumlarının ve öğrencilerin gözlemlerinden oluşan bir çalışma. Bize detaylı bir rapor gelmedi ancak çok fazla bilimsellik beklememek gerek diye düşünüyorum. Öğrencilerimizin kesinlikle bir art niyeti olduğunu düşünmüyorum. Mesela araştırmada yer alan, ‘Siyasi müdahale var’ tespiti hocanın kendi görüşü. Kaç kişiyle görüşülmüş ve bu sonuca ulaşılmış, bilemiyoruz. En başta benimle konuşulmadığını söyleyebilirim. Partiyle ilgili konuların belediyeyi etkilemesi minimum düzeydedir. Hatta Çankaya Belediye Meclisi’nde CHP, AKP ve MHP gruplarının en saygılı olduğu ve birbirleriyle iletişim kurabildiği dönemi yaşıyoruz. Raporun sonucu elimize geldiğinde de değerlendiririz ama bu haliyle duygusal değerlendirmelerin de içinde yer aldığı bir çalışma olmuş.”

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/sskda-yikim-nisan-basinda_85504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!